Kapadokya bölgesinin başkenti Nevşehir’de Göreme’den sonra en fazla turist ağırlayan merkez konumundaki Kaymaklı’da belediye yapmayı planladığı çalışmalarla birlikte bölgedeki turizm pastasından daha fazla pay alabilmeyi hedefliyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç, yeraltı şehri çevresindeki çevre düzenleme çalışmalarının yanında 48 adet tescilli binanın butik otel tarzında yeni konaklama alanları olarak düzenlenmesini amaçladıklarını dile getirdi.

Kaymaklı’da tarımın son yıllarda yaşanan olumsuzluklar nedeniyle ciddi sorunlar içerisinde bulunduğunu da hatırlatan Başkan Çekiç, turizme daha fazla ağırlık vermeyi planladıklarını da sözlerine ekledi.

Kaymaklı Belediye Başkanı Çekiç, “Yeraltı şehrimizin çevre düzenlemesiyle ilgili yeni projelerimiz var. 48 adet tescilli binamız bulunuyor burada. Bu binalarımızın tamamını restore etmek istiyoruz. Dünya bankası ve Avrupa Birliği fonlarından destek almak istiyoruz. Bölgemizde Göreme Açık Hava müzesinden sonra Kaymaklı yeraltı şehrimiz en fazla turistin ziyarette bulunduğu bir turizm merkezi. Yılda 700 bine yakın turistin ziyaret ettiği bir yeraltı şehrimiz var. Bu yılın genelinde bir milyona yakın turistin yeraltı şehrimizi ziyaret etmesini hedefliyoruz. Konaklama sorunumuz var. Sezonu dolu geçiriyor. Biz burada butik otel tarzında yeni konaklama merkezleri ve eğlence alanları yaparsak kasabamıza daha fazla turisti çekebileceğimize inanıyorum. Turizm pastasından daha fazla pay almak istiyoruz. 2004 yılından başlayan yasaklamalarla birlikte Kasabamızda tarım epey yara aldı. Bu nedenle turizme daha fazla yönelmek ve bu konuda çalışmalar yapmak hedefindeyiz” dedi.