Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç'in girişimleri ile Kaymaklı kasabasında 6 yıllık özlem sona erdi! 

Başkan Çekiç, hukuk savaşını kazandı...

Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç, 2014 Yılından beri süregelen ve Kaymaklı yeraltı şehrinin "ören yeri" olarak gösterilmesi nedeniyle verilmeyen yeraltı şehri giriş ücreti payları, 1 yıldır sürdürülen hukuk mücadelesinin ardından yeniden doğal müze statüsüne kavuştu. Bu gelişmenin ardından Kaymaklı Belediyesi, yeraltı şehrinden doğan 6 yıllık haklarına yeniden kavuşmuş oldu.

Tarihi kararı Başkan Çekiç Sosyal Medya Hesabından Duyurdu...

Gelişmeyi sosyal medya hesabından; "Müjdenin en büyüğü!! Dava bitti pay geldi. Daha da güzel haberlerle buluşacağız." sözleriyle duyuran Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç yaptığı açıklamasında; "Yerel seçimlerin hemen akabinde başlattığımız haklı hukuki mücadelemiz bugün itibariyle son bulmuştur. 2014 yılından itibaren 'ören yeri' diye verilmeyen, Kaymaklı yeraltı şehri giriş ücreti paylarımız yaklaşık 1 yıldır verdiğimiz uğraşılar, araştırmalar ve emsaller ile desteklediğimiz araştırma raporuyla yeraltı şehrimizin örenyeri değil "müze" olması gerektiğiydi.

Çünkü Tarihi varlıkları günümüze taşıyan nakledilemez yerlere doğal açık hava müzesi denir. Bu kararla, 6 Yıl sonra Kaymaklı yeraltı şehrimiz artık doğal müze statüsüne kavuşmuştur. Ve 2014 yılından beri ödenmeyen paylarımızda ödenmiş ve ödenecektir.

Bu araştırmalarda emeği geçen personellerime ve hukukçularımıza çok teşekkür ederim" dedi.