Kozaklı Halk Eğitimi merkezinde görev almak isteyen kadrolu (MEB örgün eğitim-kurum dışı) /kadrosuz / ücretli usta öğretici başvuru ilanı yayınladı.  

11 Nisan 2018 tarihli Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliği doğrultusunda kuruma 2022/2023 Eğitim Öğretim Yılı'nda açılacak kurs programlarında görevlendirilmek üzere ücretli usta öğretici başvuru değerlendirme formuna esas belgeler ile kadrosuz  ücretli usta öğretici talepleri alınacak. 

Başvuru işlemleri aşağıda belirtilen başvuru takvimi doğrultusunda ve belirtilen başvuru belgeleri ile açıklamalar doğrultusunda e-yaygın https://e-yaygin.meb.gov.tr sistemi üzerinden E-Devlet şifresi ile bizzat yapılacak.  

Başvuru Takvimi 

Duyuru 

1 Temmuz  2022 – 31  Temmuz 2022 

Online E-Devlet Üzerinden Başvuruların Alınması 

1 Ağustos 2022 – 15 Ağustos 2022 Saat 23:59 'A Kadar 

Başvuruların Kurumumuzca Onaylanması 

16 Ağustos 2022 – 31 Ağustos 2022 

Değerlendirme 

16 Ağustos 2022 – 31 Ağustos 2022 

Taslak Sıralamanın Yayınlanması 

1-2 Eylül 2022 

İtirazların Değerlendirilmesi 

 5-6 Eylül 2022 

Sıralamanın İlanı 

7-8-9 Eylül 2022 

Görevlendirmelerin Yapılması 

19-30 Eylül 2022 

Kursların Başlatılması 

3 Ekim 2022 Pazartesi 

Kurum kadrolu öğretmenler haricinde, Milli Eğitim Bakanlığı'nda görev yapan kadrolu öğretmenler ve diğer resmi kurumlardaki kamu görevlileri, emekli olanların başvuruları Milli Eğitim Bakanlığı  Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü E-Yaygın ( https://e-yaygin.meb.gov.tr) sistemi üzerinden e-devlet şifresi ile yapılması gerekmekte. Evrak teslimi yapılmayacak olup, görevlendirme olduğunda istenilecek. 

Başvurular " e YAYGIN Sistemi/Başvurular ve Usta Öğretici Başvuruları" ekranı üzerinden yapılacak. 

Başvuruların onay işlemi ise kurumun yetkilileri tarafından; Başvurular/Usta Öğretici Başvuru Onay modülü üzerinden yapılacak. 

Başvuruların onaylanması için istenilen evrak, belge ve bilgilerin eksiksiz bir şekilde "e YAYGIN" sistemine yüklenilmesi gerekmekte. 

Eğitmenler, "e YAYGIN" sistemine T.C. kimlik numaraları ve -e DEVLET şifreleri ile giriş yapabilecekler. 

E- YAYGIN sistemine belgelerinin tamamını yüklemeyen, eksik veya hatalı yükleyen eğitmenlerin başvuruları değerlendirilmeye alınmayıp reddedilecek. Kuruma Usta Öğreticilik başvurusunda bulunan eğitmenlerin; başvuru durumlarını E YAYGIN sistemi üzerinden kontrol etmeleri gerekmekte. Halk Eğitimi Merkezlerinde çalışılan süreler hizmet döküm çizelgesinde yer alan bilgilere göre "İş Deneyimi Bilgileri" bölümüne  Yıl Yıl olacak şekilde işlenmeli. Başvuru yapılan alanda açılabilecek kursla ilgili Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğün web sitesinden indirilecek kurs modül programı (özellikle programın "Eğitimciler" ile ilgili bölüm) incelendikten sonra usta öğretici başvurusu yapılacak.Kurs verebileceğinizi belirttiğiniz alan ile ilgili bir okuldan mezun değilseniz mutlaka ustalık / yeterlik belgesi istenmekte. MEB Personeli, Usta Öğretici, Kamu Personeli ve Emekli olan başvuru sahipleri bu işlemleri yapacaklar. Kurumca E-YAYGIN üzerinden planlanan kurslarda eğiticilerin eklenmesi bu sistem üzerinden yapılacağından, e-yaygın sistemini kullanmak mecburi. E-Yaygın sisteminden yapılan başvurularda son tarih 15 Ağustos Pazartesi saat:23:59 kadar. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular veya yanlış başvurular değerlendirmeye alınmayacak. E-yaygın üzerinden yapılan başvurular ön başvuru niteliğinde. Görev verildiğinde kuruma getirilmesi gereken evraklarda eksiklik veya yanlış bilgi halinde başvuru geçersiz sayılacak. Usta öğretici görevlendirmeleri ile ilgili, usta öğretici değerlendirme formu oluşan puanlara göre İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı / Şube Müdürü başkanlığında kurulacak komisyon tarafından puan üstünlüğüne göre yapılacak. Onaylananların taslak sıra listesi en geç 1-2 Eylül 2022. günü  http://kozaklihem.meb.k12.tr/ internet adresi üzerinden yayınlanacak. Başvurular; Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün ilgili yönerge ve genelgeleri doğrultusunda değerlendirilerek, sıralama yapılacak. Bu sıralama dikkate alınarak kurslarımız 03 Ekim 2022 tarihinden itibaren başlayacak. Sistem daha önce görev yapmış olanların eğiticiliğini iptal ettiği için; Daha önce görev yapmış olan öğretmen, kamu görevlisi ve usta öğreticilerimizde başvurularını yenilemeleri gerekmekte. Oryantasyon eğitimi belgesi olmayanlar başvuru esnasında belirtmeleri gerekmekte. (Oryantasyon eğitimi olmayanlara yönelik açılacak oryantasyon eğitimine kayıtları yapılacak) 

Evrak yüklemelerde tarayıcılar ile PDF dosyası yapılması tavsiye olunur. Başvurularda hizmet yılı olarak-SGK  da geçen gün hesabında MEB'de ve Özel Rehabilitasyonlarda geçen süre ( 360 gün 1 puan ) hesaba katılacak. 

Başvuru İçin Gerekli Belgeler 

Başvuru Formu ( Kurumdan alınacak). Kimlik Fotokopisi, Öğrenim Belgesi Fotokopisi (En  Son Mezun Olunan Okulun diploma fotokopisi (Aslını da getiriniz) Antrenörlük ( Vizeleri alınmış) / Usta Öğreticilik Belgesi / Yeterlilik Belgesi / Sertifikalar) 

Usta Öğretici Oryantasyon Belgesi ( Belgeniz yok ise Halk Eğitim e başvuru yapınız.) Eğitim Fakültesi Mezunu Ve Formasyon Eğitimi Alanlardan İstenilmemekte). SGK Hizmet Dökümü.  

Erkek çalışanlar için askerlikle ilişkisinin olmadığına dair belge. Adli Sicil Kaydı İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı Sertifikası (Varsa). Sağlık Raporu (Herhangi bir sağlık kurumundan alınabilir) 

Aile Bildirim Formu (Kurumdan alınacak). Emekliler İçin ( Emekli olduğunu gösterir belge) 

Hijyen Eğitimi (Güzellik ve sac bakımı alanında başvuruda bulunanlar tarafından verilecek) 

Her branş kendi içinde değerlendirileceği için görev almak istediğiniz  her branş için ayrı  ayrı dosya oluşturmanız gerekmekte