Haydi Koş Gel, Camiler Seninle Güzel şiarıyla Yaz Kur’an kurslarının eğitim öğretime başlayacağı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın himayesinde Diyanet TV’den canlı yayınla gösterilen Yaz Kur’an Kursları Açılış Programı ile tüm yurtta başladı.
Her yıl binlerce çocuğun ve gencin Kur'an-ı Kerim ve dini bilgileri öğrendiği Yaz Kur'an Kursları, Nevşehir’deki tüm camiler ile Kur’an kurslarında eğitim öğretim başladı.
Kur'an-ı Kerim ile İslam inanç esasları, ibadet, ahlak ve Hz. Muhammed'in (s.a.s.) hayatı (siyer) gibi derslerin işleneceği Yaz Kur'an kurslarında, Kur’an-ı Kerim okumak, anlamını öğrenmek, din eğitimi almak isteyen çocuk ve gençlerimiz; Kur’an-ı Kerim ve temel dini bilgiler öğretimi yanında, milli birlik ve beraberlik bilincinin geliştirilmesi, sevgi, saygı ve dostluk bağlarının güçlendirilmesi, vatan, millet, bayrak, şehitlik, gazilik gibi milli ve manevi değerlerin özümsetilmesi, bir arada yaşama ve sorumluluk bilincinin geliştirilmesi gibi değerlerin kazandırılmasının amaçlandığı Yaz Kur’an Kursları Diyanet İşleri Başkanlığının yaygın din eğitimi faaliyetleri bağlamında, tüm yurtta olduğu gibi Nevşehir'de de başladı.
Halkın büyük çoğunluğunun temel dini bilgileri ilk almaya başladığı Yaz Kur'an Kurslarına her yıl binlerce çocuk ve genç kayıt oluyor.
Bu yıl da çocuklarını Yaz Kur'an Kurslarına göndermek isteyen anne babalar için başvurular, 20 Haziran-4 Temmuz 2022 tarihleri arasında cami ve Kur’an kurslarına yapılacağı gibi, ders açılan cami ve kurs bilgileri vatandaşlar tarafından  

Kurslara kimler kayıt olabiliyor?
Yaz Kur'an Kurslarına 4-22 yaş grubu arasındaki çocuk ve gençler kayıt olabilecek. Yurt genelinde olduğu gibi Nevşehir'de de 27 Haziran Pazartesi başlayan Kur'an kursları 26 Ağustos 2022 Cuma günü sona erecek.