Nevşehir İl Genel Meclisinde eylül ayı birleşimleri tamamlandı.  

İl Afet ve Acil Durum müdürlük hizmetlerinde kullanılan araçlar ile KBRN aracının yağış, sıcaklık ve çevresel etkilerden korunması amacıyla kapalı (sundurma) garaj yapım işinde kullanılmak üzere Harita Alımları harcama kaleminden 20.000,00 TL tenzil edilerek Gayrimenkul Sermaye Üretim Giderleri harcama kalemine, 5302 sayılı kanunun 10. Maddesinin b bendi gereği aktarma yapılmasına. İl Genel Meclisinin 05.09.2022 tarihli birleşiminde oy birliği ile karar verildi. 

Derinkuyu İlçesi Çakıllı Köyünde bulunan 201 ada 10 ve 16 parsel numaralı taşınmazlar üzerinden yol istikameti ve genişliklerinin, 3194 sayılı kanunun 27. Maddesi gereği belirlenmesine. İl Genel Meclisinin 06.09.2022 tarihli birleşiminde oy birliği ile karar verildi.  

3194 sayılı kanunun 27. Maddesi gereği, İlimiz Kozaklı İlçesi Akpınar Köyü köy yerleşik alan sınırının tespit edilmesi talebinin, araştırılmak ve incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine tanzim edilecek raporun İl Genel Meclisi Başkanlığına sunulmasına. İl Genel Meclisinin 07.09.2022 tarihli birleşiminde oy birliği ile karar verildi.  

Nevşehir İli Merkez İlçe Boğaz- Karacaören Köylerinde yapılması planlanan karayolu kenarı sanayi alanı planlama çalışmasına başlanılmıştır. Planlama çalışmasının daha bütüncül ilerleyebilmesi için yeniden sınır çizilerek izin verilen alana ek olarak 135,5084 hektar alanın tarım dışı amaçla kullanılması uygun bulunmuştur. Bu kapsamda planlama çalışmaları devam etmekte iken, Boğaz Köyü yerleşik alan sınırı içinde kalan ve bu çalışmaya ilave edilmek istenen sınırın İl Genel Meclisince görüşülerek karara bağlanması talebinin, araştırılmak ve incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine tanzim edilecek raporun İl Genel Meclisi Başkanlığına sunulmasına. İl Genel Meclisinin 07.09.2022 tarihli birleşiminde oy birliği ile karar verildi.  

Hüsnü ÖZCAN tarafından İl Özel İdaresine verilen dilekçede; İlimiz Hacıbektaş İlçesi Karaburna Köyü 41 parselde kayıtlı taşınmaz babası Halil ÖZCAN tarafından Karaburna Belediyesine sağlık ocağı yapılarak kullanmak üzere şartlı bağış yapıldığını, ancak mülga Karaburna Belediyesi tarafından taşınmazın üzerine kapalı spor salonu yapıldığını ve belediye kapandıktan sonra İl Özel İdaresine devredildiğini, bu nedenle taşınmaza emsal olacak başka bir taşınmazın trampa edilmesini istemektedir, Konunun yapılan müzakeresi neticesinde talebin Ömer CERİT’in muhalif oyuna karşın reddine, İl Genel Meclisinin 08.09.2022 tarihli birleşiminde mevcudun oy çokluğu ile karar verildi.  

İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından tanzim edilen raporun hazırlandığı şekliyle aynen kabul edilmesine. Kozaklı İlçesi Akpınar Köyünün mevcut yapılaşması dikkate alınarak en dış sınırdaki yapıları da içine alacak şekilde ekli işlemli krokide belirtildiği gibi yerleşik alan sınırı ile ayrıca bu sınıra ilave 100 metre genişliğinde köy yerleşik alan civarı sınırının da belirlenmesine. İl Genel Meclisinin 08.09.2022 tarihli birleşiminde mevcudun oy birliği ile karar verildi 

Avanos İl Genel Meclisi Üyeleri tarafından verilen önerinin 5302 sayılı kanunun 13. Maddesi gereği gündeme ilave edilmesine. Avanos İlçesi Altıpınar Köyü ana girişinde bulunan 2 km’lik yolun 1. Kat asfalt yapılması,  ayrıca köy içinde bulunan yeni yerleşim yerinin 2,5 km’lik yolunun da 2.Kat Asfalt Kaplama yapılması için bütçe imkanları da göz önünde bulundurularak İl Özel İdaresi 2022 yılı yatırım programına ilave edilmesine. İl Genel Meclisinin 08.09.2022 tarihli birleşiminde mevcudun oy birliği ile karar verildi.  

İller Bankası Anonim Şirketi tarafından yapılan Çalış- Topaklı Ortak Atıksu Arıtma Tesisinde çalışacak işçi sayısının en fazla 7 kişi ve giderleri karşılama oranının 2021 yılı nüfusları dikkate alınarak Topaklı Köyü %35, Çalış Kasabası % 65 olarak belirlenmesine ve Çalış-Topaklı ortak arıtma tesisinin işletilmesi, işletme bakım onarım giderlerinin karşılanması hususunda protokol yapmak üzere İl Özel İdaresi Genel Sekreterine yetki verilmesine. İl Genel Meclisinin 09.09.2022 tarihli birleşiminde oy birliği ile karar verildi.