NEVBİAD Başkanı Kazım Tekin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramının 103. Yılı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

NEVBİAD Başkanı Kazım Tekin Mesajında: 2.231 yıl önce Mete Han tarafından kurulan ve Dünya tarihinde emsalsiz zaferlere imza atan Türk ordusunun neferleri Başbuğ Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 19 Mayıs 1919'da bu kutsal yolculuğa çıkarak istiklalimizi korudu, istikbalimizi kurdu. O gencecik yaşında bu kutsal mücadeleye girişen Atatürk bu Ülkeyi Türk Gençlerine emanet etti.
Başbuğ Atatürk ile aynı Vapurda bu büyük sefere çıkan kahramanları ve Anadolu'da Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini hazırlayan Fevzi Çakmak, Kazım Karabekir, İsmet İnönü Paşalara ve diğer kahramanlarımıza saygı ve minnet borçluyuz. 
Ruhları şâd olsun. Cennette rahat olsunlar, biz bu Cumhuriyeti ilelebed müdafa ve muhafaza edeceğiz. 
MÖ 209 dan bu güne kadarki şehitlerimizi, hayatlarını kaybetmiş olan gazilerimizi, her alanda bu Aziz Millete hizmet etmiş ve vefat etmiş her yurttaşımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Hayatta olan Gazilerimize ve isimsiz kahramanlarımıza sağlıklar diliyorum.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun