Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitimde Mükemmeliyet Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEVEMM) tarafından üniversitemiz akademik personeline yönelik bilimsel ve felsefi içeriklerin yer aldığı “Bilim ve Felsefe Söyleşileri” serisi kapsamında, bu hafta “Zenginliğin ve Yoksulluğun Psikolojisi” söyleşisi gerçekleştirilecek.

Kırklareli Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Hatime Kamilçelebi tarafından 09 Nisan 2021 tarihinde saat 20:00 gerçekleştirilecek söyleşi için katılım linki akademik personele e-posta yoluyla iletilecek olup aynı zamanda NEVEMM kanalından herkese açık olarak (youtube/NEVÜ-NEVEMM) canlı yayınlanacaktır. 

Hatime KAMİLÇELEBİ kimdir?

Hatime Kamilçelebi, 2011’den beri çalıştığı Kırklareli Üniversitesi’nde Doktor Öğretim Üyesi olarak görevini sürdürmektedir. 2015’te İstanbul Üniversitesi İktisat Anabilim Dalı’nda beklenen ve deneyimlenen fayda arasındaki fark üzerine yazdığı tez ile doktorasını tamamlamıştır. Doktora çalışmasını yürütürken Macaristan, Arnavutluk ve Hollanda’da bir süre misafir öğretim elemanı olarak görev yapmıştır. Ayrıca 2014 ve 2015 yıllarında bir süre Hollanda’nın Rotterdam Erasmus Üniversitesi, Erasmus Mutluluk Ekonomisi Araştırma Merkezi’nde gelir artışının mutluluk ile ilişkisi üzerine Prof. Dr. Ruut Veenhoven’ın danışmanlığı altında çalışmıştır. Ulusal ve uluslararası bilimsel yayınlarda davranışsal iktisat ve mutluluk iktisadı ile ilgili yayınlar yapmış ve bu alanda pek çok konferansa katılmış, uluslararası bilimsel dergilerde hakemlik yapmıştır.

Nobel Ekonomi Ödüllü iktisatçı Peter A. Diamond’un H. Vartianinen ile editörlüğünü yaptığı “Behavioral Economics and Its Applications” (Davranışsal İktisat ve Davranışsal İktisadın Uygulamaları, 2016) adlı kitabın Türkçe Editörüdür. “Beklenen Fayda ve Deneyimlenen Fayda: Gelir Artışı Üzerine Bir Araştırma” (2018), “The Difference Between Expected and Experienced Utility: A Case Study on a Salary Increase” (2018), Davranışsal İktisat (2019) adlı kitapların yazarıdır. İstanbul Üniversitesi Tüketici Davranışları ve Davranışsal İktisat Uygulama ve Araştırma Merkezi Danışma Kurulu, Global Labor Organization ve Türk Ekonomi Kurumu üyesidir.