Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran yayınladığı mesajda, "Baharın, bolluğun ve bereketin müjdecisi Hıdırellez’in birlik, beraberlik ve mutluluğumuzun katlanarak artmasına vesile olmasını diliyoruz." dedi.

Savran; "Hıdırellez kutlu olsun..."

Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran açıklamasında, Hıdırellez'de yakılan ateşin bereketli günlere, huzura, kardeşliğe ve barışa vesile olmasını temenni ederek şu ifadeleri kullandı:

“Kültürümüzde dini ve milli günlerin yanı sıra insan hayatını yakından etkileyen önemli doğa hareketleri de bayram olarak kutlanmaktadır. Baharın gelişi olarak kutlanan Nevruz gibi, yazın başlangıcı olarak kabul edilen 6 Mayıs`da Anadolumuzda Hıdırellez Bayramı olarak kutlanmaktadır. Hıdırellez kutlamaları yüzyıllardır bizi biz yapan tarihi, kültürel ve sosyal bağlarla, toplumsal huzurun, beraberlik ve komşuluğun pekişmesinin vesilesi olagelmiştir. Güzel günlerin müjdecisi kabul edilen bu günün, komşuluk ve toplumsal huzurumuzu artırması dileklerimle, tüm Avanosluların Hıdırellez Gününü kutluyor, bu vesile ile hürmet ve muhabbetlerimi sunuyorum” ifadelerinde bulundu.