Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü mobil ekiplerince yeni uygulamaya konulan yerinde Kovid-19 aşı uygulaması kapsamında Nevşehir Belediye çalışanları aşılandı.

Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde oluşturulan aşı odalarına alınan belediyenin çeşitli birimlerde görev yapan 175 çalışanına BioNTech aşısı yapıldı.

Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, burada yaptığı açıklamasında salgın sürecinin geriden bırakılması için aşı konusunda tüm vatandaşların hassasiyet göstermesini istedi.

Dünya'nın birçok ülkesinde aşı sıkıntıları yaşanırken Türkiye'mizde, devletimizin halkına ücretsiz aşı imkanı sunmasının önemli bir fırsat olduğunu dile getiren Başkan Savran, "Aşı bu sürecin çözümü. Kapanmalar ve tedbirler de önemli ama etkin ve hızlı aşılama olmazsa bu belayı defedemeyiz. Can kayıplarını durdurmak ekonomideki kötü etkileri sonlandırmak için aşı olunması gerekiyor." diye konuştu. Kendisinin de bir tıp doktoru olduğunu hatırlatan Savran, aşının yan etkisinin olmadığını belirterek, aşı yaptırmanın kişinin ailesine ve topluma karşı taşıdığı sorumluluğun gereği olduğunu vurguladı.

Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay ise hastane ve sağlık merkezlerinde vatandaşlara aşı hizmetinin sunulduğunu ancak çalışan sayısı yüksek olan kurum ve kuruluşlara mobil aşı hizmeti sunduklarını kaydetti.

Nevşehir Belediyesi çalışanlarına yönelik aşılama çalışmalarının yarında devam edeceği belirtildi.