Sosyal Belediyecilik anlayışı ile ihtiyaç sahibi ailelerin yardımına koşmaya devam eden Nevşehir Belediyesi, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma ayı olan ramazan ayı içerisinde 3 bin 500 aileye alışveriş çeki ve gıda paketi, çok sayıda aileye ise ekmek fişi desteğinde bulundu.

İnsana dokunan hizmetleriyle gönül belediyeciliğindeki farkını ortaya koyan Nevşehir Belediyesi, Ramazan ayında maddi durumu iyi olmayan, kimsesiz, yardıma muhtaç ve ihtiyaç sahibi ailelere desteğini sürdürdü.

Turkuaz Masa aracılığıyla tespit edilen 3 bin 500 aileye bu ay içerisinde alışveriş çeki ve gıda paketi desteği veren Nevşehir Belediyesi, yapılan yardımları belediye görevlileri aracılığıyla ailelerin evlerine ulaştırdı.

Bu ay içerisinde ayrıca ihtiyaç sahibi ailelere 14 bin 500 adet ekmek fişi dağıtımı gerçekleştiren belediye ekipleri, 100 aileye ise kırmızı et dağıtımı yaptı.

Hayırsever vatandaşlar ve ihtiyaç sahipleri arasında dayanışma köprüsü kuran ve Ramazan Bayramı öncesinde, tüm yardımların dağıtımlarını tamamlayan Nevşehir Belediyesi, bayram sonrasında da ihtiyaç sahibi ailelere yıl boyu gıda paketi ve alışveriş çeki desteğini sürdürecek.

Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Nevşehir’deki yerel esnaflardan temin edilen ve içerisinde makarna, pirinç, bakliyat, şeker, tuz, çay, yağ gibi temel gıda malzemelerinin bulunduğu gıda paketlerinin yanı sıra bu yıl ilk kez dağıtımı gerçekleştirilen alışveriş çekleri sayesinde ihtiyaç sahibi ailelerin, alışverişlerini özgürce kendileri yaparak, evlerinin temel mutfak ihtiyaçlarını karşılayabildiklerini kaydetti.

Ramazan paylaşmak ve yardımlaşmak demektir. Nevşehir Belediyesi olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı bu yıl da yalnız bırakmamak ve bir nebzede olsa ihtiyaçlarını karşılamak için hazırladığımız gıda paketleri ve alışveriş çeklerinin dağıtımını tamamladık. Bunun yanında 14 bin 500 adet ekmek fişi ve 100 aileye et yardımı yaptık. Hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasındaki köprü olmaktan büyük onur duyuyoruz. Onların sayesinde kimsesiz ve ihtiyaç sahibi binlerce kişiye ulaştık. Bu yardımların yapılmasında katkı sağlayan tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Nevşehir Belediyesi olarak kimsesizlerin kimsesi olmaya, vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerini karşılamaya devam edeceğiz inşallah.” dedi.