Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında 7/24 görev başında olan Nevşehir Belediyesi ekiplerinin sahadaki çalışmalarını inceledi.

Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, sokağa çıkma kısıtlamasını fırsat bilerek bahar ayları öncesinde  altyapı ve üstyapı çalışmalarını yoğunlaştıran belediye ekiplerinin çalışma alanlarını gezdi.

Beraberinde Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet Ağır, Belediye Başkan Yardımcısıları Mustafa Alevli, Ersin Erol ve Nafiz Dirikoç ile birlikte ilk olarak Cami Kebir Caddesi’nde incelemelerde bulunan Başkan Savran, burada başlatılan “Sokak Sağlıklaştırma Projesi” hakkında bilgiler aldı.

Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Sokak Sağlıklaştırma Projesi ile birlikte Öğretmenevi karşısından başlayarak Kurşunlu Camine kadar uzanan Cami Kebir Caddesi’nde  bulunan yapıların tarihi dokusunun korunarak gelecek nesillere aktarılacağını ifade eden Savran, çalışmanın turizm altyapısı açısından da son derece önemli olduğunu vurguladı.

Halk arasında bilinen adıyla Kasaplar Çarşısı’nda uygulanacak pro hakkında esnaflarla da sohbet eden Savran, esnafların görüş ve önerilerini dinledi.

Savran daha sonra Güzelyurt Mahallesi’ndeki Gazi Caddesi’ne geçti. Burada altyapı yenileme çalışmalarını bir süre izleyen Savran, bölgede içme suyu ve kanalizasyon hatlarının yenilenerek yağmur suyu hattı oluşturulması çalışmalarında büyük bir özveri ile çalışan Fen İşleri Müdürlüğü personellerine kolaylıklar diledi.

Bölgenin eski içme suyu hattından dolayı çok fazla su kesintilerinin yaşandığını ve yapılacak bu çalışma ile bunu önleyeceklerini kaydeden Savran, “Burada kalıcı bir çalışma yaparak bölgeyi modern bir altyapıya kavuşturacağız. İnşaallah uzun yıllar bir daha burada böyle bir çalışma yapmaya gerek kalmayacak. Mümkün olan en kısa sürede bu çalışmaları tamamlamak için ekiplerimiz yoğun bir mesai harcıyor” dedi.

Başkan Savran ve beraberindeki başkan yardımcıları daha sonra 2000 Evler Mahallesi’ne giderek buradaki 40. Sokak’ta devam eden üstyapı çalışmalarını inceledi.

Başkan Savran son olarak Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin kentin çeşitli noktalarında bulunan  çalışma alanlarını gezdi.

Bahar ayları öncesinde yollardaki refüj ve yeşil alanlarda çalışmalarını yoğunlaştıran Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ile bir süre sohbet eden Savran, görevli belediye personellerine kolaylıklar diledi.