Japon Büyükelçiliği Yerel Projelere Hibe Programı kapsamında Japonya Büyükelçiliği ile Nevşehir Belediyesi arasında 'Nevşehir engelli yaşlı bireyler için taşıma aracı projesi' imzalandı.

Son yıllarda Türkiye ile Japonya arasında artan ikili ilişkiler, yerel yönetimlere yansıyan sıkı işbirliğinde kendini göstermeye devam ediyor. Başkent Ankara, Nevşehir Belediyesi ile Japonya Ankara Büyükelçiliği arasında yeni bir işbirliğine tanıklık etti.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı Ankara'da Japonya Büyükelçiliğine ziyarette bulunarak Nevşehir'e kazandırılacak olan 'Nevşehir engelli yaşlı bireyler için taşıma aracı' projesine imza attılar.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı ile Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima arasında imzalanan protokole AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe'de katıldılar.

Japonya Büyükelçiliğinde düzenlenen imza töreninde konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, “Türkiye ile Japonya'nın "iki devlet, tek yürek" olduğunu ifade ederek, bu bağlamda dost bildiğimiz bir ülkemizden böyle anlamlı bir hibe desteği almış olmaktan dolayı kendilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Büyükelçimiz ve Japon kardeşlerimizin en çok ziyaret ettiği ve merak ettiği Kapadokya'mızın merkezi Nevşehir olarak tüm Japonları kentimizde ağırlamaktan dolayıda mutlu olduğumuzu ve her zaman baş tacı olduklarını ifade etti.

Japonya'nın Türkiye Büyükelçisi Akio Miyajima, iki ülke arasında tarihi bağın sıkılaştırmak amacıyla ortak çalışmaların yürütüleceğini belirterek, Türkiye’nin her zaman yanında olacaklarını, yerel yönetimlerle işbirliğinin devam edeceğini söyledi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz yaptığı açıklamasında; "Japonya Büyükelçiliği tarafından yürütülmekte olan ''Yerel Projelere Hibe Programı'' kapsamında Nevşehir Belediyesine hibe araç tahsisi protokolüne Milletvekilimiz Yücel Menekşe ve Nevşehir Belediye Başkanımız Rasim Arı ile katılım sağladık.  Dost ülke Japonya’ya teşekkür ediyoruz." dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe'de; "Japonya Hükümeti tarafından düzenlenen “Japonya Resmî Kalkınma Yardımı” kapsamında Nevşehir’imiz için 44.400 $ değerinde engelli ve yaşlı bireyleri taşıma aracı hibe destek projesi imza törenine Milletvekilimiz Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkanımız Rasim Arı ile birlikte katılım sağlayarak iki ülke arasında gerçekleştirilen projenin bizler de destekçisi olduk. Belediye Başkanımız Rasim Arı’ya bu güzel çalışmalarından dolayı başta engelli kardeşlerimiz olmak üzere hemşehrilerim ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun." dedi.