Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, bu yıl yaz aylarında inşaat çalışmalarına başlanması beklenen kentsel dönüşüm projesinin şehrin görünümüne olumlu bir katkı sağlayacağına inandıklarını dile getirdi.  

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Emlak Konut, TOKİ ve Nevşehir belediyesinin ortaklaşa çalışmasıyla hayata geçirilecek olan projenin bir an önce başlatılmasını sabırsızlıkla beklediğini de söyleyen Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, bu proje çerçevesinde kasaplar çarşısının yıkılmayıp restore edileceğini de ifade etti. 

Bu proje ile Merkez Karasoku kentsel dönüşüm projesinin karıştırılmaması gerektiğine de dikkat çeken Başkan Savran, "Kurşunlu camiye sırtınızı verin sol tarafa, yamaçlara doğru bir projemiz var. Kentsel tasarım projesi. Oradaki arazilerin bir bölümü TOKİ'ye, bir bölümü belediyemize, bir bölümü de özel şahıslara ait. Proje hazırlandı ve görüşmeler sürüyor. Emlak Konut ve TOKİ aracılığıyla yapılacak. İşyerleri, konutlar ve kasaplar çarşısının peynir pazarı olarak kullanılan alan korunarak bu proje yapılacak. Otobüs durağının bulunduğu alan genişletilerek meydan haline getirilecek. Kasaplar çarşısı yıkılmayacak, restore edilecek. Şehrin silüyetini olumlu ölçüde etkileyecek bir proje bu. Çevre Şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığı bu projeyi yakından takip ediyor. Bu arada Bakanımız Sayın Murat Kurum'a da teşekkür ediyorum. Güzel bir proje olacak. Bende bir an önce projenin başlamasını sabırsızlıkla bekliyorum. 2023 yaz aylarında inşaat çalışmalarının başlamasını bekliyorum. Aslında 2022 de başlanacaktı ancak koruma kuruluyla ilgili bazı işlemlerin uzaması nedeniyle 2023 yılına kaldı. Merkez Karasoku kentsel dönüşüm projesiyle bu proje farklı" diye konuştu.