Nevşehir Belediyesi’nin Avrupa Başkentleri ve Spor Şehirleri Federasyonu’na (ACES Europe) yaptığı adaylık başvurusu sonucunda Nevşehir resmen 2021 Avrupa Spor Kenti ilan edilmesinin ardından Nevşehir Damat İbrahim Paşa Kapalı Spor Salonunda düzenlenen basın toplantısında; Nevşehir Belediye’sinin maskotu 'Koçum Benim' tanıtıldı.

Sosyal, kültürel, sportif ve eğitim gibi tüm sosyal etkinliklerde kullanılacağını söyleyen Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, bundan böyle Nevşehir Belediyesinin maskotu olan 'Koçum Benim' in şehrimiz ile özdeşeceğini söyledi.

Çocukların 'Koçum Benim' i çok seveceğine inandığını belirten Belediye Başkanı Rasim Arı, "Artık Nevşehir Belediyemizin de bir maskotu oldu. Bu maskotu, Belediyemizin kültürel, sanatsal ve eğitimle ilgili faaliyetlerinde kullanılacağız. Ayrıca maçlarda da kullanacağız. Sonuçta spor da artık şehrin önemli simgelerden biri haline geldi. Genel olarak, halkımıza bilgi vereceğimiz, coşku ve heyecan gerektiren tüm etkinliklerde 'Koçum Benim' sahne alacak" diye konuştu.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde, Koçların, koyunların Nevşehir Belediyesi'ni basması haberi tüm dünya basınında geniş yer bulmuştu. Akabinde Artık bu koçlar koyunlar Nevşehir'in bir simgesi haline gelmişti...