AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe ile CHP Milletvekili Faruk Sarıaslan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Açıkgöz, mesajında, görevlerini fedakarlıkla yapan gazetecilere mesleklerinde başarı dileyerek, "Doğru ve dürüst habercilik anlayışı güçlü Türkiye vizyonumuza katkı sağlayacaktır. Nevşehir'imizdeki yerel gazete, dergi ve radyolarda çalışan gazetecilerimiz ile tüm basın emekçilerimizin günlerini kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Menekşe ise demokrasinin temel unsurlarından birisinin de özgür basının varoluşu olduğunu vurguladı.

Menekşe, demokrasinin vazgeçilmezleri arasında yer alan basının, gelişen olaylarla ilgili doğru ve tarafsız davranarak en hızlı şekilde kamuoyunu aydınlatmasının önemli olduğunu kaydetti.

Sarıaslan ise mesajında, "Kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda, her şartta görevleri peşinde koşan, gazetecilik mesleğinin zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin hizmet eden basın çalışanlarının ve tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Tüm gazeteci dostlarımın günü kutlu olsun  

Nevşehir ASKF Genel Başkanı Mustafa Avcı, çalışan gazeteciler günüyle ilgili bir kutlama mesaj yayınladı.  

Başkan Avcı, “Nevşehir’de görev yapan tüm ulusal ve yerel basın yayın kuruluşu mensuplarının gününü kutlarım. Toplumun bilgi edinme hakkını yerine getiren, görsel, işitsel, yazılı ve sosyal medya organlarında görev yapan tüm gazeteci dostlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü tebrik eder, huzurlu ve mutlu bir hayat dilerim” ifadelerinde bulundu. 

Gazeteci kamuoyunun aynası  

Nevşehir Sağlıklı Yaşam Derneği Başkanı Cengiz Gülen, gazetecilerin kamuoyunun vicdanı olduğuna vurgu yaptığı açıklamalarında 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutladı. 

Başkan Cengiz Gülen, “Milletimizin ortak sesi olmanın ötesinde, kamuoyunun vicdanını temsil eden tüm basın mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum. Demokrasinin temel taşlarından biri olan basın, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsız, objektif, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak, milletin vicdanına ses olmaktadırlar. Bu duygu ve düşüncelerle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “ Basın bir milletin müşterek sesidir” ilkesinden hareketle çalışmalarını büyük bir özveriyle devam ettiren tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, sağlık ve başarılar diliyorum” dedi. 

Gazetecilerin önündeki engellerin ortadan kalktığı bir yıl olsun  

CHP Nevşehir Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Taylan Şimşek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 

Şimşek; “Gazetecilik, fedakârlık ve sorumluluk isteyen, zor şartlarda yapılan, toplumu bilgilendirme açısından önemli bir meslektir. Topluma doğru haber verme, objektif olma, onurlu, erdemli, adaletli ve vicdanlı bir mesleği icra eden gazeteciler önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Gazetecilerin her türlü ekonomik ve sosyal haklarının korunma altına alınması, çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması temel öncelik olmalıdır. Bu vesile ile Gazetecilerin çalışma şartlarının daha da iyileştirildiği, örgütlenmelerinin önündeki engellerin kaldırıldığı bir ortamda çalışmaları dileğiyle tüm basın emekçilerinin bu anlamlı günlerini içtenlikle kutluyorum” dedi. 

Basın emekçilerinin günü kutlu olsun 

Nevşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Altınışık 10 Ocak çalışan gazeteciler günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 

Altınışık, “Basın, demokrasinin temel taşlarından bir tanesidir. Gazetecilik, fedakârlık ve sorumluluk isteyen, zor şartlarda yapılan, toplumu bilgilendirme açısından önemli bir meslektir. Topluma doğru haber verme, objektif olma, onurlu, erdemli, adaletli ve vicdanlı bir mesleği icra eden gazeteciler önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Bu vesile ile Gazetecilerin çalışma şartlarının daha da iyileştirildiği bir ortamda çalışmaları dileğiyle tüm basın emekçilerinin bu anlamlı günlerini içtenlikle kutluyorum” dedi. 

Tüm basın çalışanlarımızın günü kutlu olsun  

Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Nevşehir Şube Başkanı Erol Mutlu 10 ocak gazeteciler günü olması sebebiyle tüm çalışan gazetecilerin gününü kutladı. 

Mutlu mesajında şunları ifade etti; “Gazetecilerimiz toplumun haber alma, haberdar olma, bilgilendirilmesi ve bilinçlenmesi yönünde gece gündüz demeden her türlü ağır şartlar altında haber ve bilgileri objektif olarak kamu yararına yönlendirilmesi gibi önemli bir görevi yerine getirmektedirler. İletişim ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Bu önemli misyonu yerine getirmek için her türlü şartta görevlerini yerine getiren gazetecilerimizin mesai saati gözetmeksizin, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve her konuda haberdar etmek için fedakarca çalışmakta olduklarını hep beraber müşahede etmekteyiz. Bu düşüncelerle, Basın kuruluşlarımızın, tüm çalışanlarının, “Çalışan Gazeteciler Günü” nü en kalbi duygularımla kutluyor, görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren basın çalışanlarını, basın şehitlerini rahmetle anıyor, tüm basın çalışanlarımıza başarı dileklerimi sunuyorum." 

Fedakarca çalışan gazetecilerimizin gününü kutlarım  

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Erdoğan Korkutmaz, 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutladı.  

Korkutmaz, “Nevşehir’imizde fedakarca görev yapan tüm basın mensubu arkadaşlarımızın Çalışan gazeteciler gününü kutlar, esenlikler dilerim” dedi. 

Bu şehre emek vermiş tüm gazetecilerimizin günü kutlu olsun  

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Abdulgani Altınışık, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutladı.  

Altınışık, “Tüm zorluklara karşın bu şehre emek vermiş bütün gazeteci arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü en samimi duygularımla kutlar; Sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim” ifadelerinde bulundu. 

Basının toplumsal kalkınmadaki rolü inkar edilemez  

Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutladığı mesajında basının toplumsal kalkınmadaki rolünün önemine de dikkat çekti.  

Başkan Güneş, “Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli yeri vardır. İletişim ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir görevi içermektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, Şehrimizin, Karapınar kasabamızın sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan basınımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesinde büyük rol üstlenen değerli basın mensuplarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ederim” dedi. 

Güçlü basın kuruluşları güçlü demokrasinin tesisini sağlayacaktır 

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı, Türkiye’de güçlü basının güçlü bir demokrasinin vazgeçilmez şartı olduğuna belirtti.  

Nevşehir’de görev yapan basın yayın kuruluşu mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan Pınarbaşı, “Günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Bu nedenle, güçlü gazeteci, güçlü basın kuruluşunun; güçlü basın kuruluşları da güçlü demokrasinin tesisini sağlayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Nevşehir’de görevini layıkıyla yerine getiren tüm gazetecilerin bu özel gününü kutluyorum” diye konuştu. 

Başkan Çiftci’den kutlama mesajı 

Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Çiftci, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan bir mesaj yayımladı. 

Çiftci, “Topluma doğru haber verme, objektif, onur, erdem, adalet ve vicdanı bırakmadan önemli bir mesleği icra eden gazeteciler milletin vicdanına ses olmaktadır. Özveri ile görevlerini icra etmeye çalışan gazetecilerin, 2020 yılında daha güzel şartlarda çalışmalarını umut ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, Ülkemizin ve kentimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan basınımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesinde büyük rol üstlenen değerli basın mensuplarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ederim” dedi. 

Basın, demokratik bir ülkenin en önemli unsurlarından 

İl Genel Meclisi Başkanı Gürbüz Dinç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutladı. 

Nevşehir’de görev yapan tüm ulusal ve yerel basın yayın kuruluşu mensuplarının gününü kutlayan Başkan Gürbüz Dinç, “Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biri de bağımsız basındır. Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli yeri vardır. Ülkemizin ve kentimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan basınımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesinde büyük rol üstlenen değerli basın mensuplarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ederim” diye konuştu. 

10 Ocak çalışan gazeteciler günü değil, mücadele günüdür 

CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez "Dünyanın en büyük gazeteci hapishanesine dönen, işsiz gazeteci sayısının binlerle ifade edildiği, mesleğini yapabilen gazetecilerin hükümetin baskısı altında ezildiği ülkede, Çalışan Gazeteciler Günü kutlama değil, mücadele günüdür" dedi. 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti iktidarları döneminde neredeyse her üç gazeteciden birinin işsiz kaldığını savundu. 

Televizyonların dolar üzerinden alınan yüksek uydu kirası nedeniyle, gazetelerin kağıda gelen yüksek zamlar nedeniyle kapanma aşamasına geldiğine dikkati çeken Gülmez, iktidarın bu zor şartları daha da zorlaştırıp baskı ve sindirme politikası izlemesinin kabul edilemeyeceğini söyledi. 

CHP İl Başkanı Gülmez, “Dünyanın en büyük gazeteci hapishanesine dönen, işsiz gazeteci sayısının binlerle ifade edildiği, mesleğini yapabilen gazetecilerin hükümetin baskısı altında ezildiği ülkede, Çalışan Gazeteciler Günü kutlama değil, mücadele günüdür. Çalışan gazetecilerin, işsiz gazetecilerin, tutuklu gazetecilerin yani tüm gazetecilerin özgür olduğu, güvenli, güvenceli ve insanca yaşayacağı bir Türkiye özlemiyle tüm gazetecilerimizi saygıyla selamlıyorum" ifadelerinde bulundu. 

Tüm çalışan gazetecilerin günü kutlu olsun  

Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş, 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutladı.  

Başkan Ateş, “Nevşehir’de görev yapan tüm ulusal ve yerel basın yayın kuruluşu mensuplarının gününü kutlarım. Basın mensupları, zor çalışma şartları olan ve fedakârlık gerektiren; doğru ve tarafsız haber vererek yol gösterici olmak gibi sorumlulukları olan önemli bir mesleği yerine getirmektedir. Toplumun bilgi edinme hakkını yerine getiren, görsel, işitsel, yazılı ve sosyal medya organlarında görev yapan tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü tebrik eder, aileleriyle birlikte huzurlu ve mutlu bir hayat dilerim” ifadelerinde bulundu. 

Gazeteci milletimizin vicdanının sesi 

Hak-İş Nevşehir İl Başkanı ve Öz Sağlık-İş Sendikası Nevşehir Şube Başkanı M. Fatih Mutlu, gazetecilerin kamuoyunun, milletin vicdanının sesi olduğuna dikkat çekti. 

Mutlu 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutladığı mesajında; “Ulusal basınımızın yanında ilimiz ve bölgemizde yaşanan olaylar ve gelişmelerden bizlerin haberdar olmasını sağlayan, yerel basınımız her koşulda ve her şartta sorumluluk duygusu içinde toplumun haber alma özgürlüğü adına gecelerini gündüzlerine katmak suretiyle, emeklerini ortaya koyarak başarı ile görev yapmaktadırlar. Her şartta mesai mefhumu gözetmeksizin görevlerini yerine getirerek Nevşehir’imizin tanıtımına büyük katkı sağlayan tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, aileleriyle birlikte daha nice senelere sağlık, mutluluk ve başarılarla erişmelerini dilerim” ifadelerinde bulundu. 

Basın, demokrasimizin temel taşlarından biri  

Nevşehir Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kahraman Kaya, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü olması sebebiyle görevini yapan gazetecilerin gününü kutladı. 

Başkan Kaya, "Bağımsız ve özgür basının demokratik bir hukuk devletinin en önemli öğelerinden biri olmuştur. Basının özgür olmadığı bir ülkede demokrasiden ve özgürlüklerden söz edilemez. Demokrasinin temel taşlarından olan basın, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Her türlü zorlu şartlarda, son derece özverili bir şekilde gayret göstererek, kendi etik değerlerini de titizlikle takip eden, tarafsız habercilik unsurlarını göz önünde bulunduran gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" diye konuştu. 

Güçlü basın kuruluşları güçlü demokrasinin tesisini sağlayacaktır 

Ürgüp Evrensel Kadınları Derneği Başkanı Hülya Güldal Bilen, Türkiye’de güçlü basının güçlü bir demokrasinin vazgeçilmez şartı olduğuna vurgu yaptı.  

Nevşehir’de görev yapan basın yayın kuruluşu mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan ÜREVKAD Başkanı Bilen, “Günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Bu önemli misyonu yerine getirmek için her şartta görevleri peşinde koşan gazetecilerimiz düzenli bir mesaisi olmadan, halkı bilinçlendirmek için verdiği mücadele her türlü takdirin üzerindedir. İşletmelerin en büyük sermayesi ve en büyük varlığı kuşkusuz çalışan insan kaynağıdır. Bu nedenle, güçlü gazeteci, güçlü basın kuruluşunun; güçlü basın kuruluşları da güçlü demokrasinin tesisini sağlayacaktır. Toplumun gelişimi ve kalkınma süreci de, basın çalışanlarının desteği ile daha hızlı olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Nevşehir’de görevini layıkıyla yerine getiren tüm gazetecilerin bu özel gününü kutluyorum” diye konuştu. 

SP İl Başkanından kutlama mesajı  

Saadet Partisi Nevşehir il Başkanı Alidoğan Simit 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Mesajında, basının demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu belirten geçmişten bugüne önemli bir gelişme gösteren şehrimizde basın sorumluluklarını başarıyla yerine getirdiğini ve bunu memnuniyetle karşıladığını kaydetti. 

Simit mesajında şunları getirdi: “Sayın Basın Mensubu Üyelerimiz, Gazetecilik, halkımızın haber alma hakkını kullanmasına yardımcı olmak amacıyla doğruluk, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri uhdesinde barındıran önemli bir meslektir. 

Bu mesleği icra etmekte olan gazeteci arkadaşlarımız da ilkeli yayıncılık anlayışı çerçevesinde olayları tarafsız bir şekilde halka aktarmakta, bir anlamda kamu vicdanının sesi olmaktadırlar. Halkı bilgilendirmek maksadıyla, mesai mefhumu olmadan her şart altında görevini yapmaya çalışan gazeteci arkadaşlarımızın özverileri bütün takdirlerin üzerindedir. 

Bu vesileyle; halkımıza sunmuş oldukları hizmetten dolayı tüm basın-yayın kuruluşlarının temsilci ve çalışanlarının, gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, mesailerinde kolaylıklar, görevlerinde üstün başarılar dileriz.”