Nevşehir'de Karşı Dağ ve Kahveci Dağı’nda bulunan, her biri 5 bin ton kapasiteye sahip 3 adet (3*5000=15.000 m3 kapasiteli) “Nevşehir İçmesuyu DY2, DY3, DY4 Depolarının yapımı tamamlandı. Yeni içme suyu depolarında sızdırmazlık testi yapılıyor.

Nevşehir'de 15 bin tonluk su deposunun yapımı tamamlandı

Alınan bilgilere göre, DSİ 12. Bölge Müdürlüğüne bağlı 121. Şube Müdürlüğü kontrollüğünde yapımı tamamlanan Nevşehir İçmesuyu Dy2, Dy3 ve Dy4 deposu inşaatı ikmali yapım işinde 121. Şube Müdürü Ümit Demiryürek yerinde incelemelerde bulundu. Projedeki tüm imalatlar tamamlanmış olup, sızdırmazlık testleri yapılıyor.  Herhangi bir sorunla karşılaşılmazsa yeni depolar kullanılmaya başlanacak.

Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Nevşehir'in içme suyu sorununun çözümü konusunda hayati önem taşıyan su depolarının tamamlanması ile daha önce 9 bin 400 ton olan su depolarının kapasitesinin 24 bin 400 tona çıkacağını müjdeledi.

Alt yapı projeleri başta olmak üzere İl genelinde yürütülen tüm çalışmaları anbean yerinde takip ederek gerekli hassasiyetin gösterilmesi konusunda talimatlar veren Belediye Başkanı Mehmet Savran, "Bugünü değil geleceği düşünüyoruz. İçme suyu konusunda hemşehrilerimizin sıkıntı yaşamaması için her türlü tedbiri alıyoruz. Su depolarımızın kapasitesini 24 bin 500 tona çıkartırken bir yandan da altyapımızı güçlendirmek için ekiplerimiz yoğun bir mesai harcıyor” dedi.

Başkan Savran, “İlimiz için hayati önem arz eden su depolarının tamamlanma aşamasına getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şehrimizin her bölgesindeki hatları yenileyerek vatandaşlarımızın yaşam konforunu yükseltiyoruz" dedi.

 Proje kapsamında Nevşehir'de 3 yeni depo yapıldı. 

Şehrin içme suyu depolarının kapasitelerinin de yetersiz olmasının özellikle yaz aylarında yaşanan su kesintilerinin en büyük sebeplerinden biri olduğunu ifade eden Başkan Savran, yapımı tamamlanan İçme suyu depolarının kullanıma alınması ile Nevşehir’de özellikle yaz aylarında yaşanan su sıkıntısı sorunu ciddi oranda azalacağını belirtti.

Başkan Savran; "Aşkınan çalışan yorulmaz! "

Nevşehirli olmanın ve hemşehrilerine ve şehrine hizmet etmenin her zaman büyük gurur ve onurunu yaşadığını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Savran; " Ne diyordu, rahmetli Muharrem Ertaş,“Aşkınan çalışan yorulmaz." Biz de,aşk ile çalıştığımız, aşk ile hizmet ettiğimiz için çok şükür yorulmadan of bile demeden dimdik ayakta hizmetlerimize devam ediyoruz. Bu süreçte bizlere güvenen, inanan, dualarıyla destek veren Nevşehirli tüm hemşehrilerime şükranlarımı sunarım. İnşallah çok daha iyi çalışmalarla hizmet serüvenimizi sürdüreceğiz” dedi.