Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, AHİLER Kalkınma Ajansı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan kısa tanıtım filmlerinin gösteriminin ardından sempozyumun ilk açılış konuşmasını; Turkcell İSG Müdürü Dr. Serkan Alkan, İSGAM Başkanı Dr. Ömer Volkan Gök ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Burhanettin Kurt yaptılar.

Plaket takdiminin ardından sempozyum; Turkcell İSG Müdürü Dr. Serkan Alkan’ın “Yeni Nesil Meslekler”, Turkcell İSG Proje Yöneticisi Özgür Lostar’ın “Dijital Dünyaya İş Güvenliği Olarak Hazır mıyız?”, Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nezih Orhan’ın “İnsan-Teknoloji Buluşmasında Düşünmeyi Düşünmek” ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Mustafa Tülü’nün “Yapay Zeka ve İSG” başlıklı sunumları ve soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Vali İlhami Aktaş, sempozyumun yapılmasında emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

NEVÜ Kongre Kültür Merkezi Karavezir Salonunda gerçekleşen sempozyuma; Vali İlhami Aktaş, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Burhanettin Kurt, İSGAM Başkanı Dr. Ömer Volkan Gök, Turkcell İş Sağlığı Güvenliği Müdürü Dr. Serkan Alkan, kamu-özel sektör temsilcileri, üniversitenin akademik ve idari personelleri ile öğrenciler ve davetliler katıldı.