Nevşehir İlimizden AFAD Gönüllülük sistemine e-devlet üzerinden 1189 vatandaşımız müracaat etmiş ve sistemimize kayıtlarını yaparak Temel AFAD Gönüllüsü olmuşlardır. Bu gruptan 184 kişi online modül üzerinde eğitimlerini tamamlamışlardır. Yüz yüze saha eğitimi hakkı kazanan 184 kişiden yapmış olduğumuz davet üzerine; 2 kişi AFAD personelimiz (Gönüllü Koordinatörleri) olmak üzere 63 gönüllümüz; hafif arama kurtarma, yangın, ilk yardım ile insani yardım ve psikososyal konulu saha eğitimlerini tamamlamışlardır. 10 gün süreli 4 kategoride uygulanan bu eğitimlerimiz sonucunda 65 gönüllümüz “AFAD destek Gönüllüsü” olmaya hak kazanmışlardır.

Başkanlığımız tarafından İlimiz gönüllülerine düzenlenen kimlik kartları 19.01.2022 tarihinde Valiliğimiz Konferans salonunda saat 10:00’da düzenlenen tören ile dağıtımları yapılmıştır. AFAD Destek Gönüllüleri Kimlik Dağıtım Törenine Vali Yardımcımız Sayın Osman GÜVEN, Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı Gönüllü ve Bağışçı İlişkileri Daire Başkanımız Sayın Mehmet Akif CAN, İl Müdürümüz Ömer KAMAN ile AFAD Destek Gönüllülerimiz katılmışlardır.

Kimlik Dağıtım Töreninde, açılış konuşması ve gönüllülük çalışmaları ile ilgili sunumu Gönüllü il Koordinatörü Oğuz DOĞAN tarafından yapılarak Daire Başkanımız Sayın Mehmet Akif CAN kürsüye teşrif ederek konuşmalarına müteakip Sayın Vali Yardımcımız Osman GÜVEN ile birlikte törene katılan gönüllülerimize AFAD Destek Gönüllü kimlik kartlarının dağıtımı yapılmıştır.  

Nevşehir AFAD: 213 09 28