Yurt dışında gördüğü güneş panellerinden oldukça etkilenen Boğazköy Muhtarı İbrahim Taşdemir, kendi köyünde de olması için gerekli adımları attı ve güneş enerji santralini yaptırmak için gerekli mercilere müracaatını yaparak çalışmalarına başladı.

Ve Muhtar Taşdemir hayallerine kavuştu...

Boğazköy Muhtarı İbrahim Taşdemir'in girişimleri ile, Nevşehir İl Özel İdaresi tarafından içme suyu kuyularının enerji bedelinin en az yüzde 50'sini karşılamak üzere, Boğazköy'de GES (Güneş Enerjisi Santrali) kuruldu.

Konu hakkında konuşan Muhtar Taşdemir, Allah Devletimize zeval vermesin. Yurt dışında gelişmiş ülkelerde imrenerek baktığımız ve hayallerini kurduğumuz herşey ülkemizde de fazlası ile oluyor. Artık Türkiye o eski Türkiye değil. Doğduğum büyüdüğüm ve Muhtarlığını yaptığım Boğazköyümüz güneş enerji panellerine çok şükür kavuştu. Ben buradan bu hizmetin kazandırılmasında emeği geçen başta Değerli Valimiz Sayın İnci Sezer Becel hanım efendiye, AK Parti Nevşehir Milletvekillerimiz Sayın Mustafa Açıkgöz'e, Sayın Yücel Menekşe'ye, İl Özel İdare Genel Sekreterimiz Sayın Kamil Duru'ya ve İl Genel Meclis Başkanımız Sayın Gürbüz Dinç'e, köyüm ve şahsım adına teşekkür ediyorum" dedi.

Boğazköy'de su sıkıntısı yaşanmayacak...

Başarılı Muhtar Taşdemir ayrıca köylerinde yaşanan su sorununu çözüme kavuşturmak için ikinci sondaj kuyusunu da faaliyete geçirdiklerini açıkladı. Tamamlanan yedek su kuyusu deposu ile artık Boğazköyümüzde içme suyu sıkıntısı yaşanmayacak dedi.