İlimiz Nevşehir'de üretilen ve İlimize özgü olan ürünlere ilişkin Türk Patent ve Marka Kurumundan Coğrafi işaret alınması çalışmalarına yönelik düzenlenen Coğrafi İşaretler Toplantısı, Valimiz İnci Sezer Becel Başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Ayrıca Toplantıya Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Alevli, Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç, Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Okan Yılmaz, Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Seçen, Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı ile ilgili İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları kurum ve kuruluşların temsilcileri, sivil toplum ve sektör temsilcileri katıldı.

Vali Becel, “Hep birlikte yürüttüğümüz coğrafi işaretli ürün sayımızı arttırmaya yönelik yapılan çalışmaların ve ilimize özgü ürünlerin coğrafi işaret alarak tescil edilmesi ile ilgili bir toplantıda bir aradayız. Yöresel ürünlerimizin coğrafi işaret alması adına hepinize yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum." ifadelerinde bulundu. 

Nevşehir’de coğrafi işaretli Avanos Çömleği, Nevşehir Kabak Çekirdeği, Nevşehir Simidi, Kaymaklı kuru kaymağı sonrası Nevşehir Kuru Üzümü, Nevşehir Simidi, Nevşehir Pomzası Coğrafi İşaret Tescil Başvurusuna Karar Verilen Yöresel Ürünler oldu.