İlimiz Nevşehir H.Rasim Uzer Özel Eğitim Meslek Okulunun da ortak olduğu  "Özel Eller Farklı Lezzetler" eTwinning Projesinin çalışmaları kapsamında etkinliklerden birisi daha 13.04.2021 Salı günü   Zoom uygulaması üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. 

Zoom uygulamasıyla bağlantı kurularak ortak okullarla eş zamanlı hazırlanan “Ramazan Pidesi” İlimiz Nevşehir H.Rasim Uzer Özel Eğitim Meslek Okulu  Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Gözde ORAL’ın liderliğinde öğrenciler ile birlikte  uygulamalı olarak gösterildi. 

Nevşehir H.Rasim Uzer Özel Eğitim Meslek Okulunun liderliğinde yapılan "Ramazan Pidesi" etkinliğine  İstanbul Ahmet Edip Önder Özel Eğitim Meslek Okulu, Kayseri İstiklal Özel Eğitim Meslek Okulu, Uşak Vala Gedik Özel Eğitim Mesleki Okulu,  İzmit Nuh Çimento Özel Eğitim Meslek Okulu, İstanbul Maltepe Özel Eğitim Meslek Okulu Yiyecek-İçecek Hizmetleri Alan öğretmen ve öğrencilerinin atölyelerinde uygulamaya katılmışlardır. Etkinlik oldukça hareketli ve eğlenceli geçmiştir. Etkinliğin son bölümün de okul müdürleri de katılım sağlamış öğretmen öğrenciler ile birlikte oldukça keyifli anlar yaşanmıştır. 

Proje, özel eğitim meslek okullarında ve meslek liselerinin özel eğitim sınıflarında yiyecek içecek hizmetleri alanı eğitimi alan öğrenciler ile bu alanda eğitim veren meslek öğretmenleri ile özel eğitim öğretmenlerinin interaktif olarak bir araya geldiği bir projedir. Projeye katılım sağlayacak her okul kendi öğrencileri ile müfredata uygun bir şekilde uygulayacağı yemeklerin planlamasını yapar ve zamanı geldiğinde interaktif olarak projeye katılım sağlayan tüm okulların öğrencileri ve öğretmenleri tarafından bu yemekler hazırlanır. Uygulamalarda yemeklerin tarifi ve anlatımı özel eğitim öğrencileri tarafından ailelerden yardım alınarak yapılır. Ayrıca yüz yüze eğitim konusunda alınacak kararlar doğrultusunda uygulamalar pandemi koruma tedbirlerine uymak kaydı ile okul atölyesinde de gerçekleştirilebilecektir.         
Etkinlik, proje orağı okullara öğretmen, öğrenci ve emeği geçen herkese teşekkür edilerek sonlandırıldı.