Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Basın Szöcüsü Selim Temurci; "Genel Merkezimizde yaptığımız istişareler neticesinde Nevşehir Kurucu İl Başkanımız olarak Sayın Ömer Yasakçı Bey’in ataması gerçekleştirilmiştir. İl Başkanımıza üstün başarılar diliyor, bu süreçte emeği geçen tüm Gelecek Gönüllüsü kardeşlerimize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Nevşehir'de Gelecek Partisi İl Başkanlığına atanan Ömer Yasakçı'da, FİB Haber Merkezine yaptığı yazılı açıklamasında; "Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu takdirleriyle Nevşehir ilimizin kurucu İl Başkanlığı görevine layık görüldük. Ülkemiz ve güzel atlar diyarı Nevşehirimiz için inşallah hayırlara vesile olur. Rabbim bizleri bu kutlu yolda mahcup etmesin. Teşkilat başkanımız Sayın Selim Temurci ve Teşkilat Başkan yardımcımız Hasan Hüseyin Bozok nezdinde emek veren tüm il koordinatörlerine şahsım ve milletim adına teşekkürü borç bilirim. Bu gün toprağa düşecek cemre ile Nevşehirimizin kalbine sevgi tohumu ekmek esas gayemizdir. Rabbim bizleri bu yolda muvaffak eylesin.Yar ve yardımcımız olsun." dedi.

ÖMER YASAKÇI KİMDİR?
1984 doğumlu olan Ömer Yasakçı, Avanos Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda ilk öğretim eğitimini, Avanos İmam Hatip Lisesinde ise orta okul ve lise öğrenimi tamamlamıştır. Nevşehir Hacıbektaş-i Veli Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümünde yüksek öğrenimine devam etmektedir.
Askerlik hizmetini 2004 yılında yerine getirdikten sonra, Turizm  sektöründe faaliyetine başlamış olup halen aynı sektörde  çalışmaya devam etmektedir .Uzun yıllar çeşitli firmalarda üst düzey  yöneticilik yaptıktan sonra, aynı alnda şahsi işletmesini açarak turizm faaliyetlerine devam etmiştir.
 Evli ve 3 çocuk babası olan Ömer Yasakçı,  birlik ve beraberlik içerisinde yeni bir gelecek inşa etmek üzere; ilçelerde, beldelerde, köylerde ve il yönetim kurulunda görev almak isteyen yol arkadaşları ile görüşmeye ve en önemlisi hayır dualarını almak üzere görüşmeye vazife bilinciyle gönüllüdür .Hizmet bilincinde hareket eden Ömer Yasakçı yeni bir gelecek inşa etme bilinciyle ,birlik ve beraberlik içinde varlık göstermeye hazır ve gönüllüdür.