Nevşehir Kızılay Şubesine bağlı Genç Kızılay Nevşehir gönüllüleri ile Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı gençlik merkezince Altınoluk Camii’nde gerçekleşen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü sabah namazı buluşmasına Nevşehir Kızılay Şube Başkanı Ercan CİVELEK ,Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir ile 40 Genç Kızılay Nevşehir&Gençlik Merkezi gönüllüsü genç katıldı.Etkinlikte ayrıca 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolasıyla mevlid-i şerif düzenlendi. Şehitlerimiz için dualar edildi. Duaların ardından cami cemaati ile gençlere Kızılay Nevşehir Şubesi tarafından Sıcak Çorba ikram edildi. 

Günün anlam ve önemine istinaden açıklamalarda bulunan Başkan Civelek; "Milletimizin kaderini tayin eden, bağımsızlık mücadelesinin azmi ve inancının en büyük örneği olan Çanakkale Zaferi’nin, tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı olduğunu söyledi. Geçmişinden ders alanların ancak geleceğini kurabildiğini dile getiren Başkan Civelek, “Milleti millet yapan şeylerden bir tanesi de ortak tarih bilincidir. Çok şükür şanlı bir tarihimiz, o tarihe sahip çıkacak genç ve dinamik kuşaklarımız, o kuşaklara Çanakkale ruhunu aşılayan büyüklerimiz var” dedi. 
İmkansızlıklar içinde çok büyük fedakârlıklarla kazanılan Çanakkale Zaferi’nin topluma gurur, cesaret ve güven duygusu verdiğini dile getiren Başkan Civelek, “Şartlar ne kadar zor olursa olsun millet olarak neleri başarabileceğimizi göstermiştir. Bugün bizlere düşen görev; atalarımızın bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatarak, birlik ve beraberliğimizi korumak, milli değerlerimize sahip çıkarak, bizden sonraki nesillere emanet etmektir” şeklinde konuştu.18 Mart Şehitler Günü'nde bu toprakları bize vatan kılan tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun." Diyerek sözlerini bitirdi.