Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’nın seçimlerden önce açıkladığı 50 dev projeden biri olan ‘Hayvan Kasabası’ ve Geçici Hayvan Bakım Evinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi arkasındaki Katı Atık Tesisi yanındaki alanda gerçekleştirilen törene Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

AK Parti Nevşehir Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Yücel Menekşe açılışta yaptığı konuşmasında:"Yaratılanı severiz Yaradandan ötürü düsturu ile çıktığımız yolda hayvanlarımız için şehrimize kazandırdığımız Hayvan Kasabası ve Geçici Hayvan Bakım Evinin temel atma törenini gerçekleştirdik, bu güzel projeye katkı sağlayan şehrimizin tüm kurum ve kuruluşlarına teşekkür ederim." dedi.

41 bin 890 metre kare bir alanda kurulacak olan Hayvan Kasabası içerisinde;  kedi ve köpek pansiyonu, tedavi binası, hasta bakım servisi, hayvan hastanesi, eczane,  karantina binası, ameliyathane, otopark, morg, ilk kabul, idari bina, sosyal tesis, poliklinik, kedi ve köpek evleri ve serbest gezi alanları bulunacak. Kompleks bir çok yönüyle Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor. Merkezde, sokak hayvanlarının üremelerinin kontrol altına alınması, hastalıkları hakkında bilgilendirme ve eğitim çalışmaları da yapılacak. Özelikle çocukların tesise ziyaretler gerçekleştirmesi sağlanarak, sokak hayvanlarını koruma bilincinin kazandırılması amaçlanacak.