Nevşehir’de Kurban Bayramı nedeniyle kurban kesim alanları belirlendi. 


Nevşehir Kurban Kesim Hizmetleri  Komisyonu, kurban kesimine uygun olmayan yerlerde kurbanların kesilmemesi ve kurban kesildikten sonra atıkların rast gele alanlara atılmaması konusunda vatandaşlardan daha duyarlı olması çağrısında bulundu.


Kurban Kesim Hizmetleri Komisyonu aldığı kararla  Kurban Bayramı'nda vatandaşların 2000 Evler Pazar Yeri, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Yeni TOKİ Blokları Alışveriş Merkezi Yanı,  Nevşehir Ticaret Borsası Et Kombinası, Çat Yolu üzerindeki Ağaçpınar ve İstek Besi Çiftliği  ve Alacaşar yolu üzerindeki Başkınlar Besi Çiftliği’nde  kurban kesimi yapmalarına karar verildi.


Kurban Kesim Hizmetleri Komisyonu toplantısında Nevşehir Belediyesi  Zabıta  Müdürlüğü’nün yanı sıra  ,Nevşehir Sağlık Müdürlüğü ve Nevşehir Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından oluşturulacak denetim ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince sıkı bir denetim ağı oluşturulacağı belirtilerek,   vatandaşların  gelişi güzel alanlara  kurban atıklarını bırakmamaları çağrısında bulunuldu.

 

Söz konusu kararlara uymayan vatandaşlara Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddelerine muhalefetten idari para cezası verileceği belirtildi.