Nevşehir merkez ilçeye bağlı Belediye nikah memurları ile köy muhtarlarına Evlenme mevzuatı konusunda bilgilendirme toplantısı düzenledi. 

Nevşehir Merkez ilçe Nüfus Müdürü Halil Temiz tarafından Nevşehir Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen "Evlenme mevzuatı" konulu toplantıya, Nevşehir Belediyesi Nikah Memuru Ertuğrul Usta ile birlikte Köy muhtarları, Nevşehir merkez ilçeye bağlı Sulusaray, Kavak, Göreme ve Nar belde belediyeleri ile Ürgüp Belediyesi nikah memurları katıldı.

Merkez ilçe Nüfus Müdürü Halil Temiz, katılımcılara Evlenme mevzuatı kapsamında nikah kıyma işlemlerini ve adres kayıt yönetmeliği hakkında bilgiler anlattı. 

Merkez ilçe Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü olarak nikah kıyacak muhtarlara her zaman yardımcı olacaklarını söyleyen Temiz, “Köy muhtarları aynı zamanda evlendirme memurudur. Köylerde evlenmelerin muhtarlar tarafından yapıldığını ifade etti. 

Pandemi sürecinde Nikah Merasimlerinde uygulanacak tedbirleride anlatan Merkez ilçe Nüfus Müdürü Temiz, muhtar ve nikah memurlarına adres kayıt sistemi, adres kayıt sisteminde muhtar yetki ve sorumluluğu konularında da bilgiler aktarıldı. 

Toplantı soru cevap bölümü ile sona erdi.