Nevşehir Sağlık Sen şube Başkanı Hakan Gündüzpolat, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının haklarını savunmak için eylem kararı aldıklarını söyledi. Gündüzpolat, "7 Aralık Salı ve 9 Aralık Perşembe günü bütün Türkiye’de iş bırakma eylemi yapılacaktır" ifadelerini kullandı. 

 Sağlık-Sen'den Nevşehir'de iş bırakma eylemi 

Nevşehir Devlet Hastanesi Acil Servis önünde yarın sabah:10:00 da basın toplantısı düzenleyerek 2 gün iş bırakma eylemi yapılacağı ifade edildi.

“ KAHRAMAN SAĞLIK ÇALIŞANLARI “ 7 (Yedi) ve 9 (Dokuz) Aralık 2021 Tarihlerin’de TAM GÜN İŞ BIRAKIYOR EYLEMDEYİZ

Sağlık-Sen Genel Merkezinden Duyuru! 

1- Hekimlere yapılacağı söylenen iyileştirmeye kesinlikle karşı değiliz, hatta yetersiz buluyoruz.

Hekimlerimiz de; tüm sağlık çalışanlarımız gibi çok daha fazlasını hak ediyor. 

Kaldı ki hekimlerimize yapılacağı söylenen zamlar hem bütün hekimleri kapsamamakta hemde kamuoyunda yansıtıldığı gibi değildir. 

2- Dünyayla kıyaslandığında, hemşiresinden hekimine ülkemiz sağlık çalışanlarının yükü ağır ve buna karşın ücretleri az…
Başından beri böyle olduğu için ücretlerin hakkaniyet ölçüsünde kapsamlı olarak iyileştirilmesini savunuyoruz. 

3- Yapılacak zam doktoru da mutlu etmeli, birlikte ameliyata girdiği hemşireyi de…
Birinin sevinip, diğerlerinin üzülmesi hakkaniyet açısından da mesleki gereklilik ve iş barışı açısından da doğru değildir. 

4- Sağlık-Sen hekimlerin ya da tek başına bir başka branştaki çalışanların zam almasına asla karşı değildir. Karşı olduğumuz, bir kesime zam verilmek istenirken, geri kalanların yok sayılmasıdır.

Amacımız ve mücadelemiz; yapılacak iyileştirmenin ayrım yapmadan bütün sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde adaletli ve hakkaniyetli olmasıdır.
Semih Durmuş
Sağlık-Sen Genel Başkanı