Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi amacıyla düğün hazırlığı yapan ve yeni evlenen çiftlere yönelik başlatılan “Evliliğe İlk Adım, Huzurlu Aile Güçlü Toplum Güvenli Gelecek” projesi kapsamında, Nevşehir İl Müftülüğü koordinesinde seminerlerin 2021 yılı 3. dönemi tamamlandı. 

İl Müftülüğümüze yapılan başvuruların değerlendirilmesinin ardından tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında online olarak düzenlenen seminerlerde Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından; “Aile İçi İletişim”, “Yuvamız Merhamet Ocağı Olsun”, “Nikâh ve Sorumlulukları”, “ Evlilikle Büyüyen Ailem”, “Ailede İffet ve Mahremiyet”, “Çocukla Şenlenen Yuvalar”, “Çevre Bilinci ve Tüketim Ahlakı” ile “Evlilik: Ahirete Uzanan Birliktelik” konularında bilgi verildi. 

Belge töreninde, “Evliliğe İlk Adım” seminerlerine katılımlarından dolayı yeni evli ve evliliğe adım atacak çiftlere teşekkür eden İl Müftüsü Altunkaya, seminerlerin yine devam edeceğini ve katılmak isteyenlerin il müftülüğüne bizzat yada telefonla başvuru yapabileceklerini belirtti. 

Belge töreninde çiftlere, İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, tarafından katılım belgesi ile birlikte çeşitli hediyeler takdim edildi.