Nevşehir il merkezinde bulunan bazı mahallelerde su kesintisi yaşandığı belirtildi. Başta Nevşehir merkez Emek Mahallesi, Yeni Mahalle İstiklal Caddesi, Bahçelievler mahallelerinde sular sabahtan bu saate kadar yok.

Konuya ilişkin eleştiri ve önerilerini dile getiren bazı vatandaşlar ise; "Su hayattır. Sabahtan beri süren bir su kesintisi insanların gündelik hayatını felç eder. Sağlık açısından da sıkıntılara neden olabilir. Ayrıca, Kombiler çalışmıyor üşüdük. Gerçekten mağduruz. En azından bu kesintilerle ilgili vatandaşlar daha önceden haberdar edilmeli ki bizlerde tedbirimizi ona göre alabilelim. Bu nedenle başta Nevşehir Belediye Başkanı olmak üzere teknik kadro bu türden ani gelişen olumsuzluklara karşı önceden tedbirlerini almalı. Yada önceden haberdar etmeli. İleride yaşanabilecek benzer su kesintileri ve diğer beklenmeyen ani problemlere karşı planlamalarını önceden yapmalıdır" diye konuştular.

Vatandaşlar su kesintilerinden yaşadıkları mağduriyeti dile getirirlerken Nevşehir Belediyesinden açıklama geldi.

Bazı Mahallelerde Su Kesintisine Neden Olan Arıza Giderildi

Nevşehir’in Cevher Dudayev Mahallesi’nde bulunan içme suyu ana isale hattında meydana gelen ve kentin bazı mahallelerinde su kesintisine neden olan arıza belediye ekiplerince giderildi. Kısa süre içerisinde kesintinin yaşandığı mahallelere yeniden su verilmeye başlanacağı bildirildi.

Cevher Dudayev Mahallesi’nde sabah saatlerinde henüz yenilenmeyen eski içme suyu ana isale hattındaki iki ayrı noktada arıza meydana geldi.

Eski asbestli borulardan kaynaklanan arızaya Nevşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Altyapı Koordinasyon Merkezi ekipleri tarafından anında müdahale edildi.

Arızadan dolayı 2000 Evler Mahallesi, 15 Temmuz Mahallesi, Güzelyurt Mahallesi,  Cevher Dudayev Mahallesi, Yeni Mahalle ve Emek Mahallesi’nde su kesintisi yaşandı.

Belediye ekipleri akşam saatlerine kadar süren çalışma ile iki ayrı noktadaki arızayı giderdi. Çalışmalarla birlikte arızaya sebep olan eski asbestli su boruları değiştirilirken kısa süre içerisinde şebekeye yeniden su verilmeye başlanacağı bildirildi.