Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, 7-13 Mayıs Karayolu Trafik Haftası nedeniyle Uçhisar beldesinde Haydar Çankaya okulu ile Nevşehir merkez Nissara önünde Türkiye geneli eş zamanlı yapılan yayalar için 5 adımda güvenlik uygulamasına katıldı.

İçişleri Bakanlığının trafikte yayalara yönelik “Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik” mottosunun etkin olarak kullanılması ve tanıtılması amacıyla başlatılan projenin ilki Uçhisar’da gerçekleştirildi.

Uçhisar beldesinde Haydar Çankaya okulu önündeki yaya geçidinde "Yayalar için 5 adımda güvenli trafik" sloganıyla başlatılan bilgilendirme etkinliğine Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Vedat Kültür, Mrk. İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Adem Akgümüş’ün ve Göreme Jandarma Karakolu Jandarma Asb. Kıdemli Bçvs  Ali Orzan ın katılımlarıyla Uçhisar Haydar Çankaya İlk ve Ortaöğretim Okulu öğrencileri katıldı.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel etkinlik kapsamında öğrencilere güvenli trafik konusunda bilgi verirken sürücüleri de trafikte emniyet kemeri takmaları konusunda uyardı.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel daha sonra, 7-13 Mayıs Karayolu Trafik Haftası nedeniyle İçişleri Bakanlığı koordinesinde ‘Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik’ mottosunun etkin olarak kullanılması ve tanıtılması amacıyla Nevşehir merkez Nissara AVM önündeki yaya geçidinde yapılan farkındalık etkinliğine katıldı.