Nevşehir il genelini etkisi altına alan sis nedeniyle görüş mesafesi 50 metreye kadar düştü. Yoğun sis, Nevşehir'de kara ulaşımında aksamalara neden oluyor.

Nevşehir'de dün geceden beri etkili olan ve sabaha karşı yoğunluğunu artıran sis, özellikle Nevşehir kent merkeziyle, Nevşehir-Aksaray ve Nevşehir-Niğde kara yollarında görüş mesafesini azalttı. Trafikte araçlar sis lambalarını açarak seyretti. Bazı bölgelerde görüş mesafesi 50 metreye kadar düşerken, ekipler olumsuzluk yaşanmaması için  araç sürücülerini hız yapmamaları ve sis farlarını açık tutmaları yönünde uyardı.

Nevşehir il genelinde sabah ve gece saatlerine dikkat sis ve pus var!

Nevşehir il genelinde son birkaç gündür devam eden yoğun sis sürücülerin adeta kabusu oldu. Özellikle Nevşehir-Niğde ve Nevşehir Aksaray kara yolunda oluşan sis nedeniyle araçlarıyla trafikte seyreden sürücüler zor anlar yaşarken emniyet yetkilileri araç sürücülerini hız yapmamaları ve sis farlarını açık tutmalar konusunda uyardı. Kavşaklarda ve trafiğin yoğun olduğu bölgelerde önlem alan ekipler, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Sisli havanın önümüzdeki haftada etkili olacağı tahmin ediliyor.