Aksoy'dan kutlama mesajı  

Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında, "Bu müstesna gün, vatan topraklarını işgal ederek yurdumuzu bölmek ve Türk Milletinin milli iradesini esaret altına alınmak isteyen şer güçlere karşı Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın Başkomutanlığındaki ordumuzun her türlü yokluk içerisinde milletimizle el ele vererek bağımsızlık iradesini kesin bir zaferle tüm dünyaya kabul ettirdiği kutlu bir tarihi ifade etmektedir. 26 Ağustos 1922 tarihinde Büyük Taarruzla başlayan ve 30 Ağustos 1922'de Şanlı Ordumuzun kesin zaferiyle sonuçlanan bu mücadele, milletimizin bayrak ve vatan sevgisi, birlik ve dayanışma ruhu, milli ve manevi değerlerine olan sarsılmaz inancı sayesinde başarıya ulaşmıştır. Milletimizin ve askerimizin bu kutlu günde gösterdiği eşsiz mücadele ve fedakârlık ruhu birlik ve beraberliğimize, vatanımızın bütünlüğüne kast eden şer odaklarına karşı daima rehberimiz ve güvencemiz olmuştur. Tarih boyunca olduğu gibi bugün de, milli iradeyi silahla boyunduruk altına alarak başkalarının vesayetine teslim etmek isteyen ihanet odakları ile vatanımızı bölmek isteyen terör örgütlerinin hain saldırılarına karşı, birlik ve dayanışma anlayışımızı şehitlerimizin ve gazilerimizin "Büyük Taarruz" sırasındaki sarsılmaz inancıyla devam ettiriyoruz. Bu vesileyle, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı ve Cumhuriyetimizin Banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve kahraman silah arkadaşlarını minnetle yad ediyor, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyorum. Tüm hemşehrilerimizin ve Aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum" dedi. 

Başkan Altınışık'tan 30 Ağustos kutlaması  

Nevşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Altınışık,30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. 

Altınışık, “Aziz vatan topraklarına kasteden, milletin birliği ve dirliğine hançer saplamak isteyenleri tüm zor şartlara rağmen denize döken Mustafa Kemal ruhu, özgür ve bağımsız yaşama arzusunun tarihe altın harflerle kazınmış halidir. Türk Milleti'ne kasteden güruh bilmelidir ki; yeniden çizilecek sınırlarımız, parçalara ayrılacak vatan toprağımız, göz ardı edilecek milli ve manevi değerlerimiz yoktur, olmayacaktır, olmasına da müsaade edilmeyecektir. Türk Milleti'nin tarihi zaferlerinin yıldönümünde hayale kapılıp ayrı toprak, yanlışa düşüp ayrı bayrak ve ihanete girip ayrı devlet kurma fikrinde olanlara milletimizin aziz evlatları 'Türk'ün gücünü göreceksiniz' diyerek gereken cevabı vermiş, gereken duruşu göstermiş, adeta hislerimize tercüman olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti'nin varlık ve bağımsızlığının, hürriyete olan sevdasının tüm dünyaya kabul ettirildiği 30 Ağustos Zaferi'nin yıldönümünde, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz Türk milleti için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnetle yad ediyoruz" ifadelerinde bulundu. 

Özmen'den kutlama  

Aziz milletimizin diriliş destanı olan 30 Ağustos Zafer Bayramı, bir milletin küllerinden doğuşunun kutlu ve müstesna günüdür. Kurtuluş Savaşı döneminde vatanımızın kahraman evlatları yokluk içinde zor şartlarda yaşlısıyla genciyle topyekün, üstüne bastığımız bu toprakları vatan yapmış, bayrağımızın ebediyete kadar semalardan indirilemeyeceğini tüm dünyaya ispatlamıştır. Bize miras bırakılan bu aziz vatanın bekası ve selameti için bugünün önemini idrak etmek zorundayız. Ecdadımız; dil, din, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın asırlarca bu topraklarda kardeşçe yaşamış; zor zamanlarda da düşman işgalinde de birlikte, omuz omuza vererek kahramanlık destanı yazmıştır. Şimdi bu tarihi bilinçten uzak, geçmişini bilmeyen gafiller, şer odakları, eli silahlı terör örgütleri bu milletin birliğini ve beraberliğini bozmak için güvenlik güçlerimize saldırılarda bulunmakta, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini tehdit eden terör eylemleri yapmaya kalkışmaktadır. Bu şer odakları iyi bilsin ki milletimizin bin yıllık kardeşliğini kimse bozamayacaktır. Çanakkale’de, Sakarya’da, İnönü’de yenilmeyen, esaret altında kalmayan bu milleti hiçbir güç bölemeyecektir. Zafer, korkakların ve milletin huzur ve güvenliğine kast edenlerin değil, vatanını canı pahasına koruyan, Mustafa Kemallerin, Nene Hatunların, Seyyit Onbaşıların evlatlarının olacaktır. Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi: 

“ Değil mi cephemizin sinesinde iman bir, 

Sevinme bir, acı bir, gaye aynı, vicdan bir, 

Değil mi ortada bir sine çarpıyor, yılmaz, 

Cihan yıkılsa emin ol bu cephe sarsılmaz.“ 

Allah’ın izniyle geçmişte olduğu gibi şimdi de yarın da bu cephe sarsılmayacak. Hep beraber ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacağız" ifadelerinde bulundu.  

Tarihi nice zaferlerle dolu ecdadın torunlarıyız   

CHP Nevşehir merkez ilçe eski yönetim kurulu üyesi Taylan Şimşek, 30 Ağustos zafer bayramını kutlandı.  

Şimşek, “26 Ağustos 1922'de Dumlupınar’da başlayan ve 30 Ağustos'ta Ordumuzun zaferi ile sonuçlanan bu büyük ve anlamlı zaferin yıldönümünde bizlere düşen, Gazi Atatürk'ün gösterdiği hedefler ve savunduğu değerler etrafında hareket ederek, emanet ettiği vatan ve cumhuriyete sahip çıkmaktır. Tüm yokluklara ve sıkıntılara rağmen bizi bağımsızlığa kavuşturan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun" ifadelerine yer verdi. 

30 Ağustos Türk’ün çelikten iradesinin eseri  

Gülşehir Belediye Başkanı Av. Fatih Çiftçi, 30 Ağustos Zafer Bayramının 95. Yıldönümünü kutladı.  

Başkan Çiftçi, mesajında, aziz Türk milletinin, kendisini esarete mahkum etmek isteyen işgal güçlerine karşı kıyama kalkarak, 19 Mayıs 1919'da başlattığı bağımsızlık mücadelesinin 30 Ağustos 1922'de şan ve şeref dolu bir zaferle nihayete erdiğini belirtti. 

Bu kutlu günün yıl dönümünün yurdun her köşesinde idrak etmenin sevincini yaşadıklarını ifade eden Gülşehir Belediye Başkanı Av. Fatih Çiftçi, "Tarihin tanıklık ettiği en büyük zaferlerden birisi ile neticelenen Milli Mücadele sürecinde aziz milletimiz bedelini kanı, canıyla ödeyerek milli ve manevi değerlerini çiğnenmekten, cennet yurdumuzu parçalanmaktan kurtarmış ve Türk'ün asla esir edilemeyeceğini silinmez harflerle tarihe not düşmüştür. Türk milleti ve Türk vatanı üzerinde hesap yapanlar dün Haçlı Seferleri ve Sevr dayatması ile sabrımızı zorlayıp tarihi bir ders aldıklarını unutmuş gibi kara gün 15 Temmuz 2016'da yine aynı senaryolarla harekete geçmişlerse de Türk'ün çelikten iradesi karşısında yine hezimete uğramışlardır çünkü Türk milleti 1040'da, 1071'de, 1453'de ve 1923'de sahip olduğu iman, azim, cesaret ve kararlılığı hala muhafaza etmektedir ve bu hasletlerini son nefer, son nefes ve son damla kana kadar da muhafaza edecektir" ifadelerinde bulundu.