Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Nevşehir İçme Suyu Depolarında Çalışmalar Devam Ediyor

Sözleşmesi 03.10.2019 tarihinde imzalanan, 14.10.2019 tarihinde ise yer teslimi yapılan DY2, DY3, DY4 Depolarında çalışmalar devam ediyor. İş kapsamında 5000 m³ ‘lük toplam 3 adet su deposu, depo ulaşım yolları ve taşkın tahliye hatları imalatı gerçekleştirilecektir. DY2 deposunda kazı işleri ve depo haznelerinin betonarme imalatı tamamlanmış, manevra odasında kalıp-demir-beton imalatları devam etmektedir. DY3 deposunda kazı işleri tamamlanmış, depo altı ve çevre drenaj işleri devam etmektedir.

Fiziki gerçekleşme seviyesi yaklaşık % 10 olan işin tamamlanması ile birlikte Nevşehir’in özellikle yaz aylarında yaşanan su sıkıntısı ciddi oranda azaltılacaktır.