Nevşehir İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, köylerimizden gelen içme suyunun elektrik azıları ihbarlarına müdahele etmek için köylerimize ulaşım sağlamış ve içme suyunun elektrik arızalarına müdahele edilerek köylerimize yeniden içme suyu verilmiştir.

Bu Kapsamda; Merkez İlçemize bağlı Alacaşar Köyümüzde, Gülşehir İlçemize bağlı Abuşağı, Hacıhalilli ve Gümüşkent köylerimizde, Hacıbektaş İlçemize bağlı Aşağıbarak ve Başköy köylerimizde, Derinkuyu İlçemize bağlı Çakıllı Köyümüzde, Kozaklı İlçemize bağlı Karahasanlı ve Aylı köylerimizde, Avanos İlçemize bağlı Sarılar ve Topaklı köylerimizde meydana gelen içme suyu elektrik arızaları giderilmiştir.

Ayrıca; köylerimizde alt yapı ve kanalizasyon çalışmaları yapılmıştır. Avanos İlçemize bağlı Paşalı Köyümüzde, Hacıbektaş İlçemize bağlı Başköy Köyümüzdeki, Derinkuyu İlçemize bağlı Çakıllı Köyümüzdeki hanelerin tıkalı kanalizasyonları Özel İdare ekiplerimizce açılarak sorun giderilmiştir.
Ürgüp İlçemize bağlı Mazı Köyünde selden hasar gören kanalizasyon hattının da arızası giderilmiştir.

Yol ve Ulaşım Hizmetlerine bağlı ekiplerimiz ise; Nevşehir- Balcın arası menfez için açılan yolda yapım çalışmaları gerçekleştirilmişitr.
Hacıbektaş İlçemize bağlı Belbarak, Köşektaş ve Karaburna Köylerimizde  yol kumlama çalışması yapılmıştır. 
Avanos-Sarılar-Köşektaş arasındaki yolda yol yama yapım işi gerçekleştirilmiştir.
Uçhisar- Cevizlibağ yolunda trafik levha yenileme çalışması gerçekleştrilmiştir.