Nevşehir’de ilk kez düzenlenen Çocuk Kitapları Fuarı ve Çocuk Şenliği büyük ilgi gördü. Etkinliğin ilk gününde binlerce çocuk hem doyasıya eğlendi hem de kitaplarla buluştu.

Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen Çocuk Kitapları Fuarı ve Çocuk Şenliği başladı.

29 Nisan 2022 tarihine kadar Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde devam edecek olan etkinliğin açılışı Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat tarafından gerçekleştirildi.

Açılış töreninin ardından yayınevleri tarafından açılan stantları gezen protokol üyeleri daha sonra şenliğe katılan çocuklarla vakit geçirerek ailelerle sohbet etti.

Nevşehir’de ilk kez düzenlenen Çocuk Kitapları Fuarı ve Çocuk Şenliği’ne gösterilen ilginin kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Başkan Savran, 29 Nisan Cuma gününe kadar sürecek olan etkinliklere tüm aileleri davet etti.

Fuar çerçevesinde açılan stantlarda 40 yayınevinin yer alacağını belirten Savran, çocuklar için çeşitli aktivitelerin düzenleneceği etkinlikte ayrıca çocuklara binlerce kitabın da ücretrsiz olarak dağıtılacağını kaydetti.