Kozaklı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin biran önce kurulması için çalışmalar aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Kozaklı Tarım OSB’nin ön protokol yapılması ve sürecin yürütülmesi toplantısı gerçekleştirildi.

Kozaklı ilçemize 'Tarıma Dayalı Organize İhtisas Sera Bölgesi' kurulması çalışmaları kapsamında ön protokol yapılması ve sürecin yürütülmesi ile ilgili değerlendirmelerin yapıldığı toplantı Vali İnci Sezer Becel başkanlığında gerçekleştirildi.

Nevşehir Valiliği toplantı salonunda Nevşehir Valisi İnci Sezer başkanlığında düzenlenen toplantıya; Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Mehemt Savran, Nevşehir Vali Yardımcısı ve Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Arif Parmaksız, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Okan Yılmaz ve Kozaklı Belediye Başkanı Av. Akif Kabukcuoğlu katıldı.

 Kozaklı'da Jeotermal Enerji ile Isıtmalı Tarıma Sera İhtisas OSB Kuruluyor

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Kozaklı’da yapılacak Jeotermal Enerji ile Isıtmalı Tarıma Dayalı Sera İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“Üretim bir ülkenin kalkınmasındaki en önemli mihenk taşıdır.” diyen Milletvekili Açıkgöz: “ (Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri) TDİOSB’ler tarım potansiyelini artıran önemli vizyon projelerimizden. Bunlardan biri de Nevşehir Kozaklı'da yapılacak.” dedi.

Milletvekili Açıkgöz, ön çalışmalarına başlanılan Jeotermal Enerji ile Isıtmalı Tarıma Dayalı Sera İhtisas OSB projesi hakkında şunları söyledi; “Nevşehir ilimize bağlı Kozaklı ilçemizde jeotermal kaynakların daha çok seracılıkta değerlendirilmesi amacıyla birçok insanımızında istihdam edileceği, dev yatırımla Jeotermal Enerji İle Isıtmalı Tarıma Dayalı Sera İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması ile ilgili çalışmalarımız başladı.

Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından tarih ve turizmin kadim kenti Nevşehir'in Jeotermal kaplıcaları ile ünlü sağlık turizm merkezi Kozaklı'da hayata geçirilecek proje, ilçemizi kısa sürede bir sera üssüne dönüştürecek, şehrimizin tarım potansiyelini artıracak. Faaliyete geçtiğinde şehrimiz tarım ihracatında önemli bir ivme yakalayacak, tüketicimiz daha uygun fiyatlı tarım ürünlerine ulaşmış olacak." dedi.

MİLLETVEKİLİ AÇIKGÖZ TARIM VE ORMAN BAKANI DR. BEKİR PAKDEMİRLİ’YE TEŞEKKÜR

Nevşehir'imiz için hayati önem taşıyan projelerin hepsinde olduğu gibi Kozaklı ilçemiz Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projesi’nde de Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin desteğini hep aldıklarını açıklayan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, “Sayın Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli başta olmak üzere, bu projemize emeği geçen herkese ve her kurama ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Teşkilatımız ve Milletvekilimiz Yücel Menekşe’yle birlikte Nevşehir’imizin her alanda marka olması yolunda çalışmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Kozaklı Belediye Başkanı Akif Kabukcuoğlu'da; "İlçemiz, Karahasanlı Köyünde bulunan jeotermal kuyulara istinaden Karahasanlı köyümüze kurulması için 2019 yılı Mayıs ayında fizibilite çalışmalarına başlanan Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Nevşehir Ticaret Borsası, Nevşehir İl Özel İdaresi, Nevşehir Belediyesi, Nevşehir Ziraat Odası ve Kozaklı Belediyesi ortaklığı ile yürütülen ülkemizdeki 4. Jeotermal Sera OSB olacak Nevşehir Kozaklı Tarıma Dayalı Jeotermal Sera Organize Sanayi Bölgesinin kurulması konusunda fizibilite ve ön protokol çalışmaları tamamlanmıştır. Önümüzdeki günlerde protokol imzalanıp kurulma süreci Nevşehir Valiliği tarafından yürütülecektir. Ülkemize ve ilçemize hayırlı olsun. Kozaklımız her şeyin en güzelini hak ediyor. ” dedi.