Kırgızistan Issık Göl İli Karakol Belediyesi ile Uçhisar Belediyesi arasında bağların ve işbirliğin güçlenerek geliştirilmesi için ilk adım olan protokol Karakol Karagat otelinin toplantı salonunda yer alan tören ile imzalanarak hayata geçirildi.

Başkan Osman Süslü: "Ata yurdumuz Kırgizistan'ın Karakol Belediyesi ile artık resmi olarakta kardeşiz... Birliğimiz daim olsun."

Törende konuşan Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü: “Kırgızistan’la tarihi kültür ve sosyolojik bağlarımız olduğundan dolayı, Karakol Belediyesi ile kardeşlik protokolüne imza atmak bizim için önemli bir gelişme. Kırgızistan ile olan milli birliğimiz bizi birbirimize daha yakın kılmaktadır. Bununla birlikte geleneksel kültürümüzün devam ettirilmesi ve öğrenilmesive bilgi alışverişinde bulunulması için karşılıklı ziyaretlerimiz devam edecektir.  Yakın bir zamanda Karakol Belediye Başkanı Ermat Camayev ve heyetini Kasabamızda kardeşlik adına ilk adım olan ve açılışını kısa bir süre içinde gerçekleştireceğimiz Kırgızistan-Karakol Parkının açılışına bekliyoruz. Protokolün her iki belediye için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerinde bulundu.

Karakol Belediye Başkanı Ermat Camayev ise: “Protokolun iki belediyeye de eğitim, kültür, turizm ve ticaret alanında ciddi bir katkı sağlamasını diliyorum. Ulkelerimiz arasında süregelen ilişkilere uygun olarak şehirlerimizi birbirine kardeş belediye ilan ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından kardeş kent belediye protokolüne imzalar atıldı.