Sağlık sorunları nedeniyle istifa eden Rasim Arı'dan boşalan Nevşehir Belediye Başkanlığına AK Parti'li Meclis üyesi Mehmet Savran seçildi.

Rasim Arı'nın sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa etmesinin ardından bugün yapılan meclis toplantısında AK Parti adayı Mehmet Savran Nevşehir Belediye Başkanı olarak seçildi.

Meclis üyeleri arasından belirlenecek belediye başkanlığı seçimi için Kapadokya Kültür merkezinde oylama yapıldı. Nevşehir Belediye Meclisi’nde 21 AK Parti’li, 9 MHP’li, 1 İyi Parti’li meclis üyesinin kullandığı oylamada, Cumhur İttifakı'nın adayı AK Parti'li Mehmet Savran, meclis üyesinin tamamının oyunu alarak yeni belediye başkanı oldu.

Nevşehir'in 31. Belediye Başkanı Mehmet Savran oldu...

Dr. Mehmet SAVRAN Kimdir;

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Savran, ÖZGEÇMİŞ: 1974 yılında Nevşehir'de doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Nevşehir'de tamamladı. İyi derecede ingilizce bilip evli ve bir çocuk babasıdır.

Evli ve 1 çocuk babası olan 47 yaşındaki Savran, 2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti listesinden belediye meclisine girmişti.

Mehmet Savran, seçimin ardından teşekkür konuşması yaptı.

AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz,Yücel Menekşe, AK Parti İl Başkanı M.Rauf Yanar, MHP Nevşehir İl Başkanı İlhan Kaya, Yeni seçilen Başkan Mehmet Savran'ı tebrik etti.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı M.Rauf Yanar; "Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tensipleri ile dün aday gösterilen ve bugün Belediye Meclisimiz’in seçimi sonrası oy birliği ile Belediye Başkanımız Mehmet Savran olmuştur. Rabbim güzel işler yapmayı nasip eylesin inşallah. Hayırlı uğurlu olsun..." dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe'de;"Sn. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile Genel Merkezimiz tarafından Belediye Başkanı olarak aday gösterilen ve bugün yapılan Belediye Meclisimiz’in seçimi sonrası oy birliği ile Belediye Başkanımız Mehmet Savran olmuştur. Rabbim muvaffak eylesin, Belediye Başkanımıza, Belediye Meclis Üyelerimize ve Çalışanlarımıza hayırlı hizmetlerde bulunmayı nasip etsin. Şehrimize ve Ülkemize hayırlı olsun." dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz ise; "Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile adayımız olarak gösterilen ve Belediye Meclisimiz’in bugünkü seçimi sonrası oy birliği ile Nevşehir Belediye Başkanımız seçilen Mehmet Savran; belediyemize, şehrimize, milletimize hayırlı olsun. #SevdamızNevşehir için durmak yok hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. 

Gayretimiz mazlumların umudu, milletimizin lideri, Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’a yardımcı olabilmek, Cumhur İttifakı’mızla milletimize en iyi hizmet için çalışmaktır. AK davamızda sen-ben değil, birlik ve beraberlik en büyük gücümüzdür.#GönülBelediyeciliği #Nevşehir"dedi.