Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) Nevşehir’de gerçekleştireceği Karasoku Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 1. Etap Çalışmaları için başlama ve bitiş tarihlerini açıklayan bilgilendirme tabelaları asıldı.

Nevşehir Belediyesi ile TOKİ tarafından, Nevşehir’in Karasoku, Hacı Rüştü, Herikli, 20 Temmuz, Kapucubaşı ve İbrahim Paşa Mahallelerinin büyük bir bölümünü içerisine alan Merkez (Karasoku) Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ilk etabı için inşaat çalışmalarıda başladı.

Nevşehir'de Karasoku'nun makus talihi değişiyor...

Yıllardır kentsel dönüşüm söylemleriyle gündeme gelen ancak her seferinde ötelenen Karasoku Mahallesi’nin makus talihi bu kez son buluyor. Uzun zamandır beklenen çalışmayla ilgili verilen startın ardından harekete geçen yüklenici firma mahallenin girişlerine "Nevşehir İli Merkez (Karsoku) İlçesi Kentsel Dönüşüm Projesi 1.Etap 41 Adet Konu ve 31 Adet Dükkan İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi"nin başlama ve bitiş tarihlerini açıklayan bilgilendirme tabelalarını astı. Çalışmalar için belirlenen gün ise 400 iş günü...

TOKİ tarafından Nevşehir’de gerçekleştirilecek olan Merkez (Karasoku) Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 1. Etabında yapılacak olan 41 konut ve 31 dükkan için eski sebze ve zahire pazarı bölgesinde inşaat çalışmalarına resmen start verildi.

Tamamlandığında "Nevşehir’in Çehresi Değişecek" diyen Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, hayata geçecek proje için asılan tabelaların ardından duygularını şu cümle ile özetledi; "Bugünleri gösteren Rabbime şükürler olsun.. Nevşehir'imize hayılrı olsun" dedi.

Şehir merkezinin bu bölgelerinde yaşayan vatandaşları modern yaşam alanlarına kavuşturacak olan ve içerisinde otopark alanları, dükkanlar ve sosyal yaşam alanlarının bulunduğu Merkez Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Nevşehir’in çehresini değiştireceğini söyleyen Başkan Rasim  Arı, projenin diğer etapları için de çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü vurguladı.