Türk Kızılay Nevşehir Şubesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan "KOP ile Hayallere Bir Adım Daha" isimli projesinin açılışı Sayın Nevşehir Valisi İnci SEZER BECEL, AK Parti İl Başkanı Sayın Ali KEMİKKIRAN, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Sayın Ferit YİĞİTARSLAN, Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Murat DEMİR,Türk Kızılay Nevşehir Şube başkanı Ercan CİVELEK’inde katılımı ile Nevşehir Merkez ilçeye bağlı Boğaz köyünde bulunan Boğaz İlkokulu ve Boğaz Şehit Murat Ateş Ortaokulunda yapıldı. 

   projenin genel amacı; merkez ilçeye bağlı ve yakın olmasına rağmen Merkez ilçedeki birçok imkana ulaşamayan ve bu sebeple dezavantajlı durumdaki Boğaz, İcik ve Özyayla köylerinde ilk ve ortaokullarımızda öğrenim gören 570 öğrenciye mevcut şartlar altında ulaşamayacakları basit robotik uygulamalar, kukla gösterileri, ahşap tasarım ve şekillendirme setleri, fen-deney setleri(basit elektirk devresi, planaga-çıkrık, DNA seti, kimya deneyleri), planetaryum(gökevi çadırı) gibi etkinlikler aracılığıyla öğrencilerin sosyal, kültürel ve mesleki becerilerinin gelişimine ve öğrencilerin gönüllü olma farkındalıklarının artırılmasına katkı sağlamaktır. 

   "KOP ile Hayallerime Bir Adım Daha" isimli projesi kapsamında Türk Kızılay Nevşehir  Şubesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Nevşehir Merkez ilçeye bağlı 3 köyde 570 öğrencimizin sosyal ve kültürel faaliyetlere katılımı sağlanacaktır. 

   Sayın Valimiz İnci SEZER BECEL "Bugünün dünyası araştıran, sorgulayan, keşfedip üreten gençliğin yetişmesini gerektiriyor. Bu anlamda ilimizde yapılan her proje bizi heyecanlandırıyor ve mutlu ediyor. Çocuklarımızın ellerinde olmayan imkânlara kavuşarak sosyal ve kültürel alanda kendileri geliştirmeleri yeni cevherleri keşfetmemiz açısından da çok önemli. Böyle anlamlı bir projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu. 

Türk Kızılay Nevşehir Şube Başkanı  Sayın Ercan Civelek’’ geleceğimiz olan öğrenci kardeşlerimizi aktif sosyal yaşama dahil etmek,gönüllülük çalışmaları hakkında bilgilendirmek ayrıca fiziksel olarak kendilerini geliştirmenin yanısıra beyin fırıtnalarıyla zihinsel olarak katkı sağlamak adına projemizi gerçekleştiriyoruz  bu çalışmamızı  İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ortaklığında gerçekleştiriyoruz bu bağlamda  İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat Demir bey başta olmak üzere emeği geçen tüm birimlerimize teşekkür ederim,İlimiz genelinde 2030 politikalarımız kapsamında öğrencilerimizin eğitim şartlarını eşitlemek adına bir çok çalışma gerçekleştiriyoruz ve gerçekleştirmeye devam edeceğiz  ‘’ dedi 

Millî Eğitim Müdürü Sayın Murat DEMİR "Öğrencilerimizin sosyal, kültürel, akademik becerilerinin keşfedilmesi ve geliştirilmesi hedefiyle çıktığımız yolda pek çok imkâna mevcut şartlarda ulaşamayacak öğrencilerimizle birlikte bugün çok sayıda etkinliğimizi gerçekleştirdik. Sevgili yavrularımızın öğrenme yolculuğunda yanlarında olmak, onlara yeni ufuklar açmak ve yüzlerindeki gülümsemeyi görmek bizlerin en büyük mutluluğudur. 

   Projelerimizde ve çalışmalarımızda bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan Sayın Valimizin eğitim alanındaki desteği ve bizlere öncülük etmesi bizim için çok önemli ve değerli. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. 

   Ulusal ve uluslararası alanda en köklü ve güçlü yardım kuruluşu olan Türk Kızılayının Nevşehir Şube Başkanı Sayın Ercan Civelek'e ve onun şahsında tüm gönüllülerine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca projenin mimarı ARGE birimimizin değerli öğretmenlerine, projede yer alan okullarımızın idareci ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum." dedi.