Nevşehir Belediyesi tarafından bir süre önce Nejdet Ersan Parkı’nda başlatılan yenileme çalışmaları sürüyor. Tamamlandığında yeşil dokusu ve değişen çehresi ile Nevşehir’in en güzel parklarından biri haline gelecek olan Nejdet Ersan Parkı her yaş grubundan vatandaşlar için çok daha nitelikli ve kullanılabilir bir özelliğe kavuşturulacak.

Nevşehir Belediyesi, şehre yeni sosyal yaşam alanları kazandırmakla kalmıyor, mevcut park ve mesire alanlarını da revize ederek yepyeni bir görünüme kavuşturuyor.

Bu kapsamda Nevşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Yeni Mahalle İstiklal Caddesi’nde bulunan Nejdet Ersan Parkı’nda başlatılan yenileme çalışmaları devam ediyor.

Bir süre önce ilk etabı tamamlanan parkın ikinci etabında banklardan yürüyüş parkurlarına, oturma alanlarından yeni yapılan kamelyalara varıncaya kadar birçok değişiklik yapılıyor.

Yaklaşık 6 bin metre karelik arazi üzerindeki park içerisine 3 süs havuzu bir yapay şelale yapan belediye ekipleri parkın ortasında ise tematik çocuk parkı oluşturdu.

Mevcut yeşil alanları korunan parka ayrıca 100 adet çınar, ıhlamur ve teşbih ağacı dikimi de gerçekleştirecek olan ekipler park içerisinde yaklaşık 100 bin adet çeşitli türde süs bitkisi ve çiçeği toprakla buluşturacak.

Kent mobilyaları, yeşil alanları ve yürüyüş yolları ile şehir merkezinde vatandaşların aileleriyle birlikte hoşça vakit geçirebilecekleri ferah ve nezih bir ortama kavuşacak olan Nejdet Ersan Parkı’nın kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanıyor.

​​​​​​​