Yöresel ürünlerin yeniden üretimi ve tanıtımı, Coğrafi İşaretli ürünlerde farkındalık yaratmak, yerelden ve yerinden üretimi teşvik ederek kırsal kalkınmayı amaçlayan Yöresel Ürünler Fuarı’nın (YÖREX) 11’ncsi pandemi nedeniyle bir yıl aradan sonra 20 Ekim tarihinde Antalya’da kapılarını ziyaretçilere açtı. 

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Nevşehir Ticaret Borsası ve Ürgüp Ticaret Odası tarafından, Antalya’da düzenlenen 11. Yörex Fuarı’nda Nevşehir'e özgü ürünlerin tanıtımı yapılıyor. 

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Milletvekili Av. Faruk Sarıaslan, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Gümrük ve Turizm İşletmeleri Tic. A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, NTSO Meclis Başkanı Seyit İnce, NTB Meclis Başkanı Mehmet Havalı, Ürgüp Ticaret Odası Başkanı Ahmet Aydın ve Oda-Borsa Meclis Üyelerinin katılımıyla açılışı gerçekleştirilen YÖREX fuarına, Nevşehir ile birlikte 81 il ve KKTC’den binlerce yöresel ürünün tanıtımı yapılıyor. 
 

Antalya EXPO Center'da kapılarını 11. kez açan Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) na Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Nevşehir Ticaret Borsası ve Ürgüp Ticaret Odasından geniş bir katılımla yer alıyor. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) desteği ve Antalya Ticaret Borsasının (ATB) organizasyonuyla bu yıl 11.'incisi düzenlenen fuara Nevşehir'in damgasını vurması bekleniyor. Nevşehir standında Nevşehir kabak çekirdeğinden, kuru üzüme, pekmezden una, köftürden, lokuma kuruyemişe kadar çok sayıda Nevşehir yöresel ürünleri sergilenecek. Ayrıca stantta Nevşehir ve Kapadokya da tarihi ve doğal güzellikleriyle tanıtılacak. 

Fuar hakkında değerlendirmelerde bulunan NTSO Başkanı Parmaksız; ”Yörex TOBB olarak öncülük ettiğimiz ve değer verdiğimiz bir oluşum, yöresel ürünlerimizin tanıtımında markalaşmasında büyük önemi var. Standımızda yöresel ürünlerimizden coğrafi işaretli ürünlere kadar her ürünümüzü tanıtmaya çalışıyoruz. Bunların yanında insanları Kapadokyamızı görmeye davet ediyoruz. Yine kabak çekirdeği kuru üzüm gibi ürünlerimizin tadımlık olarak Borsamız ile birlikte dağıtımını gerçekleştirdik. Umarım üreticimize çiftçimize olumlu katkıları olur. Her sene standımızı zenginleştirerek fuara gelmeyi planlıyoruz.” Diyerek önümüzdeki sene düzenlenecek olan 12. Yörex fuarına katılımın fazla olması gerektiği yönündeki temennilerini belirtti. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır ve Antalya Valisi Ersin Yazıcı başta olmak üzere bir çok katılımcı ve ziyaretçi Nevşehir standını ziyaret etti.