Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Seçim güvenliği kapsamında bir dizi incelemelerde bulundu.

Vali İlhami Aktaş, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, 112 Acil Çağrı Merkezi, İl Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER), MOBESE ve İtfaiyeyi ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

İlk olarak, Emniyet Müdürlüğü ziyaretlerinde, 31 Mart Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla alınan güvenlik tedbirleri hakkında bilgiler aldı.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, İl ve ilçe seçim kurulunca belirlenen mahallerde seçim öncesi, seçim esnası ve seçim sonrasında sandık alanları ve çevresinde oy verme ve sayım işlemleriyle sonuçların ilçe seçim kurullarına intikalleri sırasında, il ve ilçe seçim kurulları çevreleri, hassasiyet arz eden kurum, kuruluş ve bölgelerde bütün güvenlik önlemleri alındığını belirtti.

Vali İlhami Aktaş ziyarette, ilimizdeki huzur ortamını sağlayan tüm emniyet teşkilatı mensuplarına da teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Daha sonra İl Jandarma Komutanlığı Harekât Merkezi’ni ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Akabinde de 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğüne geçerek, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçim Güvenliği kapsamında İl Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER)’de incelemelerde bulundu ve Seçim Güvenliği çalışmaları hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

İtfaiye Müdürlüğünde hizmet veren MOBESE Sistemini yerinde inceleyerek, bilgiler alan Vali Aktaş, çıkışta itfaiye erleri ile de bir süre sohbet etti.

Ziyarette, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Yüksel Yiğit ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay da hazır bulundu.