Bir dizi ziyaret ve incelemede bulunmak üzere Avanos İlçesine giden Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Kaymakam Olgun Öner'i ziyaret ederek, Tematik Denetimler kapsamında ilçede gerçekleştirilen denetimlerine katıldı.

Avanos İlçesini ziyaret eden Vali Becel ilk olarak Kaymakam Olgun Öner'i ziyaret ederek ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ardından Avanos Belediye Başkanı Alper Celal İbaş, Nevşehir Ticaret İl Müdürü Ahmet Taygurt ve Nevşehir Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özmen'in de eşlik ettiği Tematik Denetim kapsamında ilçede faaliyet gösteren esnaf ve pazar yerlerinde denetimlere katıldı.

Vali Becel, iş yeri sahipleri ve vatandaşlardan sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına dikkat etmelerini istedi.

Denetimlere katılarak vatandaşlara, pazar ve çarşı esnaflarına tedbirlere uyulması konusunda uyarılarda bulunan Vali  Becel, çarşıda karşılaştığı engelli bir vatandaşımızla da karşısına oturarak hasbihal edip halini hatrını sordu. 

Çanakcı Şaban Usta'nın Atölyesinda Çanak Yapımını İzleyip bilgi alan Vali Becel, daha sonra turizm esnafının sorunlarını dinledi.  

Avanoslu Buğra Ceylan'da, Babası Fotoğraf sanatçısı Gazeteci Metin Yıldırım'la Vali Becel'in çekilmiş olduğu fotoğrafı kendi adına imzalattı. Vali Becel'de, bu benim için sürpriz oldu diyerek teşekkür etti.

Vali İnci Sezer Becel, Avanos'ta pazaryerini ziyaret ederek esnaflara hayırlı kazançlar diledi ve tedbirler konusunda uyarılarda bulundu.

Foto: Metin Yıldırım