Gazeteciler güç birliği içinde

Nevşehir’in her anlamdaki sorunlarını kendi sorunları gibi değerlendiren Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti üyesi gazeteciler, gerçekleştirilen bağ evi sohbetleri ile gazeteciler arasında da güç birliği oluşturulması yönünde fikir birliğine vardı.

Birlik, beraberlik ve bir bütünlük oluşturulması düşüncesi ile Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Sekreteri ve Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Başkanı Bayram Ekici’nin de katıldığı birliktelik sohbeti, Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti üyesi gazeteci İbrahim Uysal’ın bağ evinde gerçekleştirildi.

Nevşehir’de genel anlamdaki sorunlar ve çözüm önerilerinin de ele alınarak görüşüldüğü sohbette, görev yapan gazetecilerin yaşadıkları sorunların çözümünde ortak girişimler yapılması kararlaştırıldı.

Gazetecilik mesleğinin kanunda öngörülen şekliyle tamamen demokratik hukuk kurallarına uygun şekilde ortaya konulması yönünde,  taviz verilmeksizin gerçekleştirilmesinin, gazetecilerin kamuoyuna karşı temel sorumluluğundan en önemlisi olduğuna vurgu yapıldı.

Sohbette, Nevşehir il genelinde Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti üyesi her gazetecinin,  bu ortak hedefler doğrultusunda hareket etmesinin vazgeçilmez çalışma prensibi olarak belirlendiği düşüncesinde birleşildi.

TGF Genel Sekreteri ve NGC Başkanı Bayram Ekici, yaptığı değerlendirmede, samimi bir ortamda gerçekleştirilen bağ evi sohbetlerinin bundan sonraki süreçte de belirli aralıklarla devam edeceğini söyledi.

Nevşehir’de gazetecilik mesleğinin ifası sırasında gazetecilerin büyük bir sorumluluk anlayışı içerisinde hareket etmelerinin kanunda öngörülen şekliyle ve basın ahlak kurallarına tamamen uygun tarzda ortaya konulmasının kamuoyu sorumluluğunun da önemli bir bölümünü oluşturduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Basın kamuoyu ile yöneticiler arasında kurulan en büyük köprüdür. Bu köprünün sağlıklı bir zemin içerisinde sonsuza kadar kalıcı olarak kullanılması hem gazeteciler hem de yöneticiler için en temel şartlardan bir tanesidir. Hangi sebeple olursa olsun şehrimizde görev yapan gazeteciler kanunda öngörülen şekliyle hak, hukuk ve ahlak kurallarına uygun hareket etme zorunluluğunu ortaya koymak zorundadır. Diğer yanda da yine yöneticiler ise kanunda öngörüldüğü şekliyle,  kamuoyu iletişim köprüsünün sağlıklı bir şekilde, gazetecilerimizin çalışma şartlarını kolaylaştırma ve bu süreçte üzerlerine düşeni yapmakla mükelleftirler. Bundan sonraki dönemde bu işleyişin etkin şekilde sağlanmasında tüm sorumluluklarımızı yerine getirme kararlılığı içerisinde çalışmalar yapacağız. Gazeteci hiçbir şekilde art niyetli olmayan ve her şeyi ile kamuoyunun ortak değerlerine uygun hareket etme gereğini zaten bu mesleğe girerken kabul etmiş ve bunu bir hayat nizamı haline getirmiş kişidir. Tüm arkadaşlarımızın bu temel üzerinde çalışmalar yaptıklarına da inancımız sonsuzdur.”

Düzenlenen Bağ evi sohbetlerine TGF Genel Sekreteri ve NGC Başkanı Bayram Ekici’nin yanı sıra, FİB  Haber internet sitesi ailesi olarak Fikret Çapacı ve İbrahim Uysal, Anadolu Ajansı Nevşehir Temsilcisi Behçet Alkan, DHA Nevşehir temsilcisi Ahmet Korkmazer, Muşkara Haber Gazetesi ve Sabah Gazetesi Nevşehir temsilcisi Alpaslan Körükçü ve Nevşehir Trend haber internet sitesi’nden Selahattin Şahin katıldı.