Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından "Fulbright Burs Programları ve ABD'de Eğitim Olanakları" konulu çevrimiçi toplantı düzenlendi.

"Fulbright Burs Programları ve ABD'de Eğitim Olanakları” konulu toplantıya Rektör Yardımcısı ve Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Fulbright Ankara Merkez Ofisi Eğitim Danışmanlığı Koordinatörü Mevlüde Bakır, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Toplantının açılış konuşmasında NEVÜ ve Fulbright Eğitim Komisyonu arasındaki işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu,  "Koordinatörlük olarak üniversitemizde uluslararası işbirliklerinin geliştirilebilmesi için planlı ve koordineli çalışmalar sürdürmekteyiz. Bunun yanı sıra öğrencilerimizin, yabancı dil bilgisini artırarak gerek ülke içerisinde gerekse yurt dışında eğitim konularında daha başarılı olabilmelerini sağlamak amacındayız. Bu kapsamda öğrencilerimize ve personelimize yönelik bilgilendirme toplantıları düzenlemeyi sürdüreceğiz” dedi.

Toplantıya konuşmacı olarak katılan Fulbright Ankara Merkez Ofisi Eğitim Danışmanlığı Koordinatörü Mevlüde Bakır, Fulbright bursları ve başvuru süreçleri hakkında açıklamalarda bulunarak Amerikan eğitim sistemi ve eğitimini orada sürdürmek isteyenlere yönelik detaylı  bilgilerin yer aldığı bir sunum gerçekleştirdi.

NEVÜ öğrencileri ve personelinin yoğun katılımı ile gerçekleşen toplantı, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.