Sovyetler Birliği’nin dağılmasının ardından bağımsızlığını ilan ettiği 16 Aralık 1991 yılından bu yana Orta Asya'nın en hızlı gelişen ülkelerinden biri olan Kazakistan, dünyanın 30 gelişmiş ülkesi arasına girmeyi hedeflemektedir.   

Kazakistan,  Türkiye ve diğer bağımsız Türk devletleri ile beraber Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ve Türk Keneşi (Türk Konseyi)’nin kuruluşunda öncülük yapan kardeş ülkemizdir.

Türk Dünyasının Birliği kavramının geliştirilerek olgunlaştırılmasında; “Türk medeniyetinin derin kökleri vardır. Eğer tarihe bakarsak, gezegenin en büyük kıtasında her zaman önemli roller oynamış ulusların torunlarıyız. Hepimiz bir sonraki aşamaya yani ortak Türk Geleceğinin yeni ufuklarını oluşturmaya başlamanın zamanının geldiğini düşünüyoruz” diyen Kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile mevcut Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev önderliğindeki Kardeş Ülke Kazakistan’ın büyük katkıları bulunmaktadır.   

Nahcivan Koridoru ile tüm Türk Devletlerinin sosyal, kültürel ve ekonomik entegrasyonunun yolunun açıldığı günümüzde Kazakistan, Türk Dünyasının Birliği’ne etkin katkılarda bulunan büyük bir ülkedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Türk Milleti Ailesinin onurlu bir üyesi olan Kardeş Kazakistan’ın 16 Aralık Bağımsızlık Günü’nü en iyi dileklerimle kutluyor, ülkelerimiz arasındaki ilişkiler ve Türk Dünyasının Birliği adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.