Vatanını savunan bir milletin kahramanlık destanı yazarak tüm mazlum milletlere örnek olduğu; 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümünü Milletçe idrak etmenin haklı gururunu ve onurunu yaşıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur” sözünde ifadesini bulan Çanakkale Ruhu; Türk Milleti'nin istiklali ve istikbali uğruna “bir ve bütün” olarak karşısına çıkan her türlü “kötülüğü” başarıyla def etme karakteridir.     

Bu ruh; Kuva-i Milliye hareketi olarak örgütlenme bilinci ile düşman unsurlarına karşı başarıyla mücadele eden, bir medeniyet tasavvuru olarak Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran gücün de kaynağıdır. 

Ecdadımızın “Çanakkale Geçilmez” diyerek şehit kanlarıyla yoğurduğu bu kutsal vatan toprağı, düşmana çiğnetilmedi; o kahramanların manevi hatırasından aldığımız güçle ebediyen de çiğnetmeyeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Milletimizin ‘18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü’nü kutluyor,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, mücadele arkadaşlarını ve vatanımız uğruna canları pahasına işgalci düşmana karşı koyan  şehit ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.