Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)'de 2021 yılının üçüncü Senato ile Yönetim Kurulu Toplantısı, 22.01.2021 tarihinde yapıldı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi üst yönetim organı olan Senato ve Yönetim Kurulu Toplantısı Covid-19 ile mücadele tedbirleri kapsamında, Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin’in başkanlığında Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu ve Prof. Dr. Fatma Karipcin, Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu, fakülte dekanları, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının müdürleri ile diğer senato üyelerinin katılımlarıyla çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Gündemdeki konuların görüşüldüğü toplantıda; Nevşehir Hacı Bektaş Veli Uygulama ve Araştırma Enstitüsünün Lisansüstü Programlarına 2020-2021 Eğitim Öğretim yılı bahar yarıyılında ve Turizm Araştırmaları Enstitüsünün Lisansüstü Programlarına 2020-2021 Eğitim Öğretim yılı bahar yarıyılında öğrenci kabulü hakkında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından, Üniversitenin Lisansüstü Eğitim Programlarının ve Ortak Derslerin uzaktan eğitim yöntemiyle yapılmasına dair ilgili Rektör Yardımcılığı makamından alınan yazılar görüşüldü. 

Üniversitede öğrenim gören öğrencilerin yabancı dil (İngilizce) ihtiyaçlarının isteğe bağlı hazırlık eğitimi ile daha etkin şekilde karşılanabilmesi adına Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarında isteğe bağlı hazırlık eğitimi imkânının sağlanması hakkında Yabancı Diller Yüksekokulundan, Fen Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü bünyesinde “Çin Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı”nın açılması hakkında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından, Lisansüstü Programlara YDS belgesi olmadığı için başvuruda bulunamayan adayların mağduriyetlerinin giderilmesine ilişkin 02.09.2020 tarihli Yükseköğretim Kurulu toplantısında alınan kararlara istinaden Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından alınan karar hakkında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından alınan yazıların görüşüldüğü toplantıda; “Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliğinde Değişik Yapılmasına Dair Yönetmelik”, “Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinasyon Kurulları Yönergesi” ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Disiplinlerarası Anabilim Dalının Kurulması ile Disiplinlerarası Lisansüstü Programlarının Açılmasına ve Yürütülmesine İlişkin Yönerge” hakkında Mevzuat Geliştirme Komisyonu Başkanlığından alınan yazıların görüşülmesi gerçekleştirildi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) akademik birimlerinde açık bulunan akademik kadrolarına yapılan başvurular ve atamalara istinaden Personel Daire Başkanlığının ilgili yazılarının görüşüldüğü toplantı, bazı akademik birimlerde görev süresi dolan akademik personelin durumlarının değerlendirilmesi ile sona erdi.