Nevşehir Terziler, Manifaturacılar ve Konfeksiyoncular odası başkanı Habil Demirbilek, ilimizde terzilik mesleğinin son demlerini yaşadığını belirtti.  

Günümüzde gençliğin terzilik mesleğine olan ilgisizliği, çırak yetişmemesi, hazır giyimin tüketim tarafından daha fazla rağbet görmesi gibi nedenlerle terzilik mesleğinin her geçen yıl kan kaybetmeyi sürdüğüne değinen Oda Başkanı Demirbilek, ekonomik sorunlardan dolayı esnafın kepenk kapatmak durumunda kaldığını söyledi.  

Şu an ilimizde terzilik mesleği ile uğraşan esnafın yaş ortalamasının 50’nin üzerinde bulunmasından dolayı bundan 10 yıl sonra terzilik mesleğinin nostaljik bir meslek haline geleceğine değinen Nevşehir Terziler, Manifaturacılar ve Konfeksiyoncular odası Başkanı Habil Demirbilek, “Mesleğimizin en önemli iki sıkıntısından biri hazır giyimin ülkemizde de daha çok tercih edilmesi, Paça bükerek, ufak tefek yama yaparak yaşatmaya çalıştığımız mesleğimizde kimi esnaflarımız sosyal güvencesini bile ödeyemez durumda 10 Yıl sonra mesleğimizin nostaljik bir meslek haline gelebileceğini söylemek bugünün şartlarında hiçte uzat bir görüş olmaz. Mesleğimizi icra edenlerin yaş ortalamalarına bakıldığında 50’nin üzerinde. Bu da mesleğimizin en büyük sıkıntılarından biri” diye konuştu.